Ereticul Papă Francisc îndeamnă la sfărâmarea „zidului prejudecăților” existente între Catolicism și Ortodoxie

La 28 iunie 2021, Ereticul Francisc, în timpul unei întâlniri cu Ierarhul reprezentant al Patriarhiei de Constantinopol, Mitropolitul Emmanuel (Adamakis) din Calcedon, a îndemnat la dărâmarea „zidului prejudecăților” care separă papistașii de Ortodoxie, raportează agenția de știri Vima Orthodoxias.

O delegație a Patriarhiei de Constantinopol, condusă de Mitropolitul Emanuel de Calcedon, a sosit la Vatican pentru a participa la celebrarea zilei de pomenire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Fanarului, ereticul Francisc a întrebat: „Nu este oare timpul să dăm un nou avânt călătoriei noastre prin Duh, pentru a risipi vechile prejudecăți și pentru a învinge definitiv, pentru totdeauna, neînțelegerile dăunătoare dintre noi?”

Ereticul Papă a menționat, de asemenea, că „trebuie să începem o nouă etapă a relațiilor dintre „bisericile” noastre și să dărâmăm zidurile vechilor prejudecăți care ne despart”.

Pontiful este convins că divergențele cu Biserica Ortodoxă trebuie depășite prin dialog, milă și adevăr.

Papa a spus că speră la o cooperare mai strânsă între Ortodocși și papistași în dialogul cu alte tradiții religioase.

De asemenea, pontiful a menționat că se simte un „adevărat frate” al Pseudo-patriarhului Bartolomeu și așteaptă cu nerăbdare să „se întâlnească cu el aici, la Roma, în octombrie viitor, cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la alegerea sa”.

Cu puțin timp  în urmă, Mitropolitul Italiei și Exarhul Europei de Sud al Patriarhiei de Constantinopol, Policarp (Stavropoulos), l- a numit pe ereticul Papă Francisc patriarhul său și părintele său iubit.

Pseudo Mitropolitul Policarp s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican. Potrivit reprezentantului Fanarului in Italia, „a fost o întâlnire extrem de apropiată ca a fiului cu iubitul său tată, precum întâlnirea episcopului cu primatul și patriarhul său”.

„I-am cerut binecuvântarea sa papală pentru slujirea mea din Italia în calitate de episcop și de data aceasta l-am asigurat că mă rog cu înflăcărare ca Dumnezeu să-i acorde ani mulți cu sănătate fizică și sufletească pentru binele „Bisericii” Universale, precum și pentru bunăstarea fiecărei persoane care are bunăvoință”, a spus Pseudo-mitropolitul Policarp.

El a mai spus că reprezentanții Fanarului din Italia lucrează intens pentru dialogul ecumenist: „acesta este unul dintre principalele segmente de activitate ale arhiepiscopiei noastre: dialogul ecumenist cu fiecare persoană care arată bunăvoință și, mai presus de toate, cu frații noștri papistași”.

Mitropolitul Policarp a subliniat că dialogul cu papistașii „este principalul obiectiv al eparhiei noastre, în special între aceste comori și pe acest pământ sfânt, care coincide cu centrul „Bisericii” Romano-Catolice”.

https://spzh.news/en/news/80925-papa-prizval-slomaty-stenu-predrassudkov-s-pravoslavijem

https://spzh.news/en/news/80401-ijerarkh-fanara-nazval-papu-svoim-patriarkhom-i-lyubimym-otcom

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

2 comentarii la “Ereticul Papă Francisc îndeamnă la sfărâmarea „zidului prejudecăților” existente între Catolicism și Ortodoxie

 1. Nu poate papa sa mute zidurile ortodoxiei ptr ca va trebui sa se lupte cu Hristos!Si cine lupta impotriva lui Hristos Va Pieri! Zidul de nemiscat este Harul Duhului Sfant si impotriva lui nu poate sta nimeni si nimic.

 2. Mitropolitul Emmanuel (Adamakis) din Calcedon, care conduce delegația Patriarhiei Constantinopolului la Vatican, a declarat că „problema sărbătoririi comune a Sfintelor Paști cu catolicii se impune treptat ca o problemă ecumenică de prim ordin”, relatează Vatican News.

  Într-un interviu acordat presei Vaticanului, ierarhul Fanarului a spus că această problemă este exacerbată în contextul apropierii de aniversarea a 1700 de ani de la Primul Sinod Ecumenic*, unde a fost stabilită o formulă pentru calcularea datei Paștilor. „Cred că Aniversarea care este foarte aproape ar trebui să ne invite să reflectăm asupra practicilor noastre liturgice cu privire la integritatea trupului lui Hristos”, a spus Mitropolitul. (!!!)

  El a mai menționat că pentru Biserica Ortodoxă, problemele calendaristice rămân spinoase și, după cum a arătat istoria, pot duce la schisme, dar a adăugat că „sărbătorirea Paștilor în aceeași duminică în întreaga lume creștină pe această bază istorică sinodală ar putea fi un mesaj puternic de mărturisire și împăcare „.

  Amintiți-vă că, în 2018, Mitropolitul Emmanuel (Adamakis) a fost cel care a prezidat așa-numitul „consiliu de unificare” de la Kiev, la care politicienii ucraineni și reprezentanții organizațiilor schismatice au anunțat crearea unei noi „Biserici Ortodoxe a Ucrainei”schismatice.

  *În 325 împăratul Constantin cel Mare a convocat la Niceea primul sinod ecumenic al bisericii creștine, care a pus bazele dogmatice și canonice ale acestei religii, definind mai precis dogmele creștine drept răspuns la provocarea reprezentată de erezia arianistă. A abordat în primul rând problema arianismului, stabilind o primă formă a Crezului de la Niceea și o primă regulă pentru calcularea datei Paștilor ( sau „Pascalia”). Este cunoscut și ca Primul Sinod de la Niceea.
  Pomenirea Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic se face la 29 mai și în a șaptea duminică după Sfintele Paști.
  Au fost prezenți mai mulți Sfinți răsăriteni binecunoscuți: în afară de Sfântul Atanasie cel Mare, mai erau prezenți Sfinții Nicolae al Mirelor, Spiridon al Trimitundei, Alexandru al Alexandriei și Pafnutie al Tebaidei.(n.m.)

  https://spzh.news/en/news/80942-fanar-obshheje-s-katolikami-prazdnovanije-paskhi–vopros-pervogo-poryadka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)