CONDUCĂTORUL FANARULUI: Cei care numesc ecumenismul erezie, rup unitatea Bisericii!

Anti-ecumeniștii au fost evaluați la Sinodul din Creta în 2016, a reamintit pseudo-patriarhul Bartolomeu.

Pseudo-patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului este convins că cei care „sub pretextul” apărării adevăratei Ortodoxii numesc erezie ecumenismul,  încalcă unitatea Bisericii Ortodoxe. El a declarat acest lucru într-un interviu acordat ziarului italian Avvenire.

În special, notăm că potrivit acestuia, în lumea ortodoxă de astăzi „există diferite grupuri care demonstrează un spirit anti-ecumenist extrem și caracterizează ecumenismul drept o „pan-erezie”.

Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, desfășurat la Creta în 2016, a condamnat pe toți cei care încalcă unitatea Bisericii (Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul creștinătății, § 22), sub pretextul păstrării sau sub presupusa apărare a adevăratei Ortodoxii”, a declarat Conducătorul Fanarului, răspunzând la întrebarea cu privire la „rezistența continuă pe calea unității complete” în cadrul Bisericii Ortodoxe.

După cum a raportat UJO, pseudo-patriarhul Bartolomeu, a spus că nu a fost niciodată un avocat al „introversiunii” Ortodoxiei, iar calea către unitatea creștină este o temă centrală a relației sale cu conducătorul papistașilor.

16 februarie 2021

Phanar head: Those calling ecumenism as heresy break unity of the Church

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)