Biserica Ortodoxă a Poloniei nu recunoaște „Biserica” autocefală a Ucrainei

În data de 29 octombrie 2019, a avut loc ședința Sfântului Sinod al Ierarhiei Sfintei Biserici Ortodoxe Autocefale a Poloniei, sub președinția Preafericitului Mitropolit Savva al Varșoviei și al întregii Polonii.
La lucrările SSI au luat parte toți Arhiepiscopii și Episcopii Bisericii Poloniei.

Sfântul Sinod al Ierarhiei a fost informat despre conținutul scrisorilor Patriarhului Irineu al Serbiei, a Arhiepiscopului Anastasie al Albaniei, precum și a Mitropolitului Savva al Varșoviei, adresate Prea Fericirii Sale Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului și a luat următoarea hotărâre:

Să-și mențină poziția în vigoare cu privire la cazul Autocefaliei Bisericii din Ucraina, care a fost exprimată în Hotărârile sinodale nr. 340 din 9-05-2018, nr. 341 din 25-11-2018, nr. 342 din 2-04-2019.

Biserica Ortodoxă Autocefală a Poloniei nu se opune acordării Autocefaliei Bisericii Ucrainei, pe baza regulamentelor dogmatico-canonice, în întreaga Biserică, nu însă, unui grup de schismatici.
Schismaticii, care s-au îndepărtat de învățătura Sfintei Biserici, nu pot să reprezinte un organism bisericesc sănătos, întrucât încalcă unitatea euharistică a întregii Ortodoxii.
30 octombrie 2019
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)