Arhiepiscopul Hrisostom îl invită în Cipru pe Epifanie Dumenko, conducătorul BOaU schismatică, pentru a se ruga împreună

Dumenko a declarat  într-o discuție cu Arhiepiscopul Hrisostom, că este bucuros pentru „stabilirea deplinătății rugăciunii și a comuniunii euharistice între Bisericile noastre Locale”.

În ziua de 2 noiembrie 2020, Primatul Bisericii Ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Hrisostom, în timpul unei conversații telefonice, l-a invitat pe conducătorul BOaU schismatică, Serghei (Epifanie) Dumenko, să viziteze Cipru, relatează serviciul de presă al BOaU.

În timpul conversației, Dumenko „în numele său personal și în numele întregii Biserici și-a exprimat recunoștința față de Biserica Ciprului, pentru adeziunea la acele Biserici Locale care au respectat Tomosul autocefaliei BOaU”.

Dumenko a menționat că se bucură de „stabilirea deplinătății  rugăciunii și a comuniunii euharistice între Bisericile noastre Locale”.

Primatul Bisericii Ciprului a remarcat că, prin decizia Fanarului, care este confirmată de Tomos, „toate Bisericile noi autocefale au primit statutul lor de autocefalie. Prin urmare, nu există niciun motiv să punem sub semnul întrebării Tomosul autocefaliei Bisericii Ucrainei „.

Arhiepiscopul Hrisostom a spus că celelalte Biserici Locale, inclusiv Biserica Ortodoxă Rusă, ar trebui să accepte faptul că BOaU este „confirmată prin Tomos”.

Arhiepiscopul Hrisostom l-a invitat pe Dumenko să facă o „vizită pașnică” la Biserica Ciprului: „Toate țările sunt acum în circumstanțe dificile din cauza pandemiei, dar vă rog să vă amintiți această invitație, întrucât ne vom bucura să vă vedem în Cipru pentru a ne ruga împreună.”

Cu puțin timp în urmă,UJO a scris că Arhiepiscopul Hrisostom a declarat că nu i-a informat pe membrii Sfântului Sinod cu privire la pomenirea  lui Dumenko, deoarece aceștia nu ar fi fost de acord cu acest lucru și el nu avea de gând să-i asculte.

2 noiembrie, 2020

Archbishop Chrysostomos invites Dumenko to Cyprus

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)