Adepții din Schit Orășeni ai mitropolitului Teofan i-au reclamat la DSP pe credincioși pentru participarea la Prohod

ULUITOR: Preotul Bolohan nu a slujit Prohodul Maicii Domnului deloc, în schimb doi dintre „liderii” pretinsei sale comunități l-au reclamat la DSP pe preotul Ioan Ungureanu pentru că a făcut acest lucru.

În seara de 14 august 2020, în Parohia martiră Schit Orășeni din Botoșani s-a săvârșit, cum era și firesc, slujba Prohodului Maicii Domnului, la care au participat credincioșii parohiei.

Slujba s-a săvârșit doar în parohia din jurul paraclisului de peste drum, unde slujește preotul Ioan Ungureanu, pentru că în biserica păzită de bodyguarzi, unde este pomenit mitropolitul eretic Teofan și unde slujește preotul ecumenist Bolohan, nu s-a săvârșit nicio slujbă, deși Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai mari slujbe ale Bisericii Ortodoxe, fiind prefațată de un post aspru de două săptămâni, desprins, după spusele Sfinților Părinți, din Postul Sfintelor Paști.

Preotul Bolohan nu se află la primul comportament de acest fel. La data de 16 mai anul curent, când parohia prăznuiește hramul sfinților Sila, Paisie și Natan, preotul respectiv a uluit întreaga lume prin faptul că nu a ținut deloc sărbătoarea.

STUPEFIANT: Preotul ecumenist Bolohan nu a făcut nicio slujbă de hramul Sfinților Sila, Paisie și Natan la Orășeni

Deși se pare că preotul Bolohan nici măcar nu știe că în seara dinaintea praznicului Adormirii trebuie slujit Prohodul Adormirii Maicii Domnului, totuși, câțiva dintre credincioșii săi s-au gândit să-i reclame la DSP pe credincioșii ortodocși prezenți la slujbă și pe preotul lor, părintele Ioan Ungureanu. 

Un inspector DSP s-a prezentat la fața locului și a constatat că credincioșii de acolo nu puneau niciun pericol pentru sănătatea publică, că își făceau slujbele în mod normal, așa cum se fac în Biserica Ortodoxă de la începutul vremurilor.

Ca urmare, plângerea făcută de adepții mitropolitului Teofan la DSP s-a soluționat cu o clasare pe motiv că fapta reclamată nu există.

Față de aceste anomalii, se cuvine să îl întrebăm respectuos pe mitropolitul Teofan următoarele:

  1. există posibilitatea ca preotul Bolohan, pentru care ați scos cu forța un sat întreg din parohia sa, să fie cel mai nepregătit preot din Mitropolia Moldovei și Bucovinei sau prezența lui are ca scop distrugerea efectivă a acelei parohii-martir?
  2. de vreme ce nu faceți nimic pentru apărarea credincioșilor ortodocși și a sfintei noastre Biserici de batjocura și abuzurile la care o supune statul mondialist prin aceste măsuri absurde de purtare a măștii în biserici, de îndepărtare de la sfintele icoane, nu vi se pare deplasat faptul că adepții înaltpreasfinției voastre din localitate îndrăznesc să reclame, într-o manieră rușinoasă, la DSP pe consătenii lor? Cât de creștinesc poate fi acest gest? Astfel de comportament îi învață preotul pe care l-ați impus cu forța în localitate?
  3. este normal ca MMB să justifice în presa botoșăneană „amică” cheltuirea din banii publici a unor fonduri pentru păzirea cu bodyguarzi unei comunități precum cea a preotului Bolohan prin proferarea unor minciuni precum aceea că agenții NEI Guard păzesc biserica pentru că, chipurile, cineva din Orășeni ar fi amenințat că dă foc bisericii, ceea ce cu siguranță nimeni nu a făcut?
  4. este normal ca în aceeași presă botoșăneană să se lanseze dezinformări provenite tot de la MMB potrivit cărora în Schit Orășeni este un caz unic în țară, încercându-se crearea „unei comunități a preoților nepomenitor”, în condițiile în care în această parohie este un singur preot care își apără turma de erezia înaltpreasfinției voastre și de incompetența preotului Bolohan, comunitatea nu a aderat și nu are de gând să adere la nicio altă structură bisericească sau parabisericească, urmând doar calea indicată de Sfinții Părinți în cazul în care episcopul devine eretic, iar în țară sunt zeci de preoți care au întrerupt pomenirea ierarhilor lor eretici?

Două întrebări și pentru presa botoșăneană:

  1. Considerați că este deontologic să scrieți toate aceste minciuni turnate de agenții MMB, fără ca vreodată să vă informați cât de cât la fața locului, să discutați cu comunitatea, cu preotul?
  2. Considerați firesc să acordați spații largi situației de la Schit Orășeni, în timp ce ignorați și chiar sprijiniți public încălcarea legii de către fostul primar traseist al Comunei Cristești, domnul Lucian Borfotină, care a exercitat mandatul de primar timp de șapte luni după ce a trecut de la un partid la altul și apoi la încă unul, în condițiile în care OUG nr. 57/2019 edictează că primarul care părăsește partidul care l-a ales pierde mandatul, care încetează de drept la momentul în care a migrat din partid?

ULUITOR: Traseist prin trei partide în câteva luni, RĂMAS ÎN FUNCȚIA DE PRIMAR, candidat succesiv la două primării!!!

Un lucru este cert: oricine vede activitatea din Schit Orășeni a preotului Bolohan poate să spună fără a greși prea mult: la asemenea ierarh, asemenea preot!

 

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Adepții din Schit Orășeni ai mitropolitului Teofan i-au reclamat la DSP pe credincioși pentru participarea la Prohod

  1. Părinte Ioan de la Sihastria Raraului,realizați ca mitropolitul Teofan,patriarhul și tot clerul din România, aproape,a aderat la o forma para-bisericeasca numita CMB?CUI trebuie pusă masca la gura,părinte Ioan și poate doua-trei, nu una,noua celor normali sau lor?Cui le închide Dumnezeu bisericile,noua celor care suntem în Biserica lui Hristos sau lor care nu mai sunt în Biserica lui Hristos?Părinte Ioan,prin închiderea bisericilor e lovită ortodoxia sau erezia ecumenista?Discernământul îmi spune ca e lovită erezia.Dumnezeu i-a pus deocamdată acest stop;dacă se invartoseaza și merge mai departe Dumnezeu mai are un stop:mitralierele și terorismul în lăcașurile de cult și de data ăsta chiar ca n-o sa mai meargă nimeni la bisericile lor de frica morții. Și iată Cum le așează Dumnezeu pe toate.Rugati-va pentru noi ca noi le vedem pe astea.Dumneavoastră Cum de nu le vedeți? Cum de nu vedetichete ce frumos ÎȘI apără Dumnezeu Ortodoxia de pungaș cei dinăuntru cărora le-a pus botanice ca sa nu li se mai vadă fetele urate și pungile de erezie.Și o sa le mai pună și alți pumni în bot așa ca sa se facă de ras cu câte ceva videoclipuri cu patriarhi, mitropoliți păcătuind cu vreo persoana.Depozitul e mare și sunt multe lucruri acolo.O erezie poate fi demolată ușor numai sa se vrea.

  2. Dupa 1990 am nimerit din lac in put-de la comunisti la greco -catolici.In 25 decembrie 1989,un grup de greco-catolici l-a somat pe preotul parohiei sa paraseasca parohia.In 1990 au inceput procesele initiate de greco-catolici.Procesele au durat sase ani.Primarul si unii consilieri erau greco-catolici,unii judecatori erau greco -catolici,seful sectiei de chirurgie-de la mare activist comunist a devenit greco catolic,chiar si unii profesori si-au descoperit credinta.Au fost trei procese-impotriva parohiei,impotriva celor doua case parohiale si pentru dobandirea unei case parohiale.Greco- catolicii au folosit atacuri in presa si presiuni asupra copiilor la scoala.Au incercat si sa-i prinda pe parati cu fapte penale.Observ ca cei cazuti in erezie folosesc aceleasi metode,in cazul de fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)