Slujba de Sfântul Ioan în Parohia martiră Schit Orășeni

Credincioșii din Schit Orășeni s-au adunat în frigul cumplit de afară, în paraclisul micuț din fața bisericii parohiale și în aer liber pentru a aduce rugăciuni lui Dumnezeu, a-l cinsti pe Sfântul Ioan Botezătorul și a-i ura „La mulți ani!” preotului lor paroh, Părintele Ioan Ungureanu.
În biserica ocupată abuziv de preotul ecumenist Bolohan au participat la slujbă în jur de 20 de oameni. Pentru aceștia, mitropolitul eretic Teofan a alungat, printr-o interpretare eronată a legii, o parohie întreagă.
Lupta credincioșilor de la Schit Orășeni continuă. Pe turla bisericii construite de ei încă există bannerul pe care scrie PAROHIE ORTODOXĂ LIBERĂ DE ECUMENISM! Ecumeniștii episcopolatri nu au avut încă curajul să îl dea jos, deși celălalt banner, pe care scria același lucru și era amplasat pe scena din interior, l-au scos imediat ce au ocupat biserica.
Din mila lui Dumnezeu, credincioșii din parohie au două clopote noi, cu care își pot face slujbele, după ce ecumeniștii le-au interzis până și să se folosească de clopotul LOR, din turla BISERICII LOR.
Culmea abuzului, poliția locală a amendat la sfârșitul anului trecut, un minor din parohie pentru că ar fi… tulburat liniștea publică prin tragerea clopotelor la slujbe.
Botoșani devine, din păcate, un pământ al nimănui, în care legea este doar ceea ce spune și vrea mitropolitul eretic Teofan. Asta într-o Europă care și-a făcut o adevărată dogmă din separarea puterii de stat de conducerea (în acest caz, abuzivă) religioasă.
Ayatollahul Khamenei al statului religios Iran ar avea motive să fie invidios…

Citește și:

Botezul Domnului în Parohia Schit Orășeni

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Slujba de Sfântul Ioan în Parohia martiră Schit Orășeni

 1. La multi ani Parintelui Ioan .Sa ii dea Dumnezeu tot ce are nevoie pentru a duce lupta pana la capat si apoi viata vesnica in Imparatia Sa.Va rog sa ii transmiteti incurajari si din Sudul Tarii si sa ii spuneti ca ii sunt foarte recunoscator pentru lupta care o duce si il rog sa ne pomeneasca si pe noi ceilalti nepomenitori din afara parohiei sale care nu putem ajunge la dansul pentru ca sa ii cerem personal sa se roage pentru noi.Caci cred ca Dumnezeu il iubeste foarte mult pentru ceea ce face si ii asculta rugaciunile.Iar dumneavoastra domnule Mihai Silviu Chirila va multumesc foarte mult pentru toate invataturile oferite noua in mediul online.Sunt pentru sufletul meu ca un pahar de apa rece intr-o zi de canicula.Dumnezeu sa va miluiasca si sa va mantuiasca pe dumneavoastra si pe toti colaboratorii acestui site caci nu stiu ce ne faceam fara ajutorul si pregatirea voastra.Doamne,ajuta.

 2. Ani mulți binecuvântați şi vrednici de păstorire în Mărturisirea Adevărului Hristos, cu sănătate, putere şi tărie să vă dăruiască Atotmilostivul şi AtotBunul Dumnezeu, Sfințite Părinte Ioane, prin rugăciunile Sfântului Proroc şi Botezătorului Ioan!
  Bucuria şi Pacea Cea de Sus, Îndurarea nesfârşită a Duhului să vă acopere mereu cu dulcea Sa adiere, având alături pe toți cei dragi din familie împreună cu turma binecredincioasă care vă înconjoară cu dragoste, smerenie şi ascultare!
  Suntem alături de Sfinția Voastră cu gândul, sunteți în inima şi în rugăciunile noastre, nădăjduind în ajutorul şi rugăciunile Măicuței Domnului, Împărăteasa noastră Prea Iubită, Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră, „ Mijlocitoarea mântuirii noastre, scut de nădejde împotriva dracilor şi a oamenilor răi, Cea care dăruieşte putere plină de har sufletelor noastre!”
  Sa trăiți şi să vă bucurați, în Harul Domnului Hristos, întru mulți ani, Vrednice Părinte Ioane!

 3. Cum au trecut Sfintele sărbători,
  Se fac bagaje, lacrimi se ascund
  De fete despărțite de feciori,
  De copilași ce rămân iar plângând.

  Se plânge-n porți, se suferă-n tăcere,
  Se numără din nou şi luni şi ani…
  Că-şi iau cei dragi la revedere
  Şi pleacă-n alte țări, să facă bani !

  Rămân acas’ bătrâni fără putere,
  Bolnavi cu sufletul, neâmpăcați,
  Că-şi pierd copiii, cea mai mare-avere
  Şi suferă, de parcă-s condamnați !

  Se-împrăștie românii-n țări străine,
  Se rup familii în bucăți….
  Când țara noastră lor le aparține
  Şi-n ea au loc românii nostri toți !

  Se plânge pe la vama țării noastre
  Şi prin aeroporturi şi prin gări…
  Rămân copii plângând pe la ferestre
  Şi mame care plâng prin depărtări…

  Ne trece astăzi granița zacusca
  Şi porcu-nghesuit…pus la borcan,
  Ascunsă-n geamantan, trece şi țuica…
  Să le ajungă cate-o gură, peste an.

  Ne trec şi micii şi sarmale-nghețate,
  Şi moarea pusă-n sticle, din butoi,
  Se duc românii-n țări îndepărtate…
  Şi duc ce au mai bun de pe la noi !

  Ne trece granița şi ceapa şi slănina,
  Căci toate-acestea le alină dorul
  Şi nimeni nu-şi asumă vina…
  De ce ne pleacă-n alte țări poporul ?

  De ce mănâncă pâinea-n altă țară,
  De ce nu le tihneşte-o bucătură ?
  Şi trebe’ să slujească pe afară,
  Că-n țara lor e mare-ncrengătură !

  Se duc din țară oameni de valoare,
  La care le vom duce dorul…
  Şi fenomenul ăsta ia amploare,
  Dar nimeni nu schimbă „decorul” !

  Câți ani mai trebuie să treacă,
  Să ne putem găsi în țară rostul ?
  Să nu mai suferim că ai noștrii pleacă
  Şi-n alte țări îşi află adăpostul… !

  Românilor, vă-ndemn să ne rugăm
  Şi să plecăm genunchii pentru țară,
  Prin rugăciune, țara s-o salvăm,
  Să nu lăsăm ca neamul să dispara!
  ( autor necunoscut)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)