Siteul ActiveNews minte că la Iași, la Hramul Sfintei Parascheva, „Sfânta Liturghie a fost întinată de «nepomenitori»”

Acest film este un drept la replica adresat siteului Active News, care minte ca nepomenitorii i-ar fi tulburat IPS Teofan slujba.
Nu pot sa nu ma intreb: oare cine sunt in articol „protestatarii de profesie”? Sa fie cei ce lupta pentru libertate, contra dictaturii? Cei care au reusit deschiderea la Hramul Cuvioasei pentru toti?
Asta e parerea Patriarhiei despre acestia?
Pentru analiza articolului celor de la ActiveNews, vă invit să urmăriți filmul.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

5 comentarii la “Siteul ActiveNews minte că la Iași, la Hramul Sfintei Parascheva, „Sfânta Liturghie a fost întinată de «nepomenitori»”

 1. Prestația acelui site îmi aduce aminte de Nero care susținea că creștinii au dat foc Romei. Nu știu dacă din proprie inițiativă a debitat asemenea enormități autorul. În urma căror investigații a ajuns la asemenea concluzii? Nu s-a pierdut ocazia de a se lovi în cei care au ales să nu pomenească ierarhul ca formă de protest canonică, datorită trădării Ortodoxiei la Sinodul din Creta. E mai comod să fim recredibilizati decât ascultați.
  Avem dreptul și obligația de a ne desolidariza de cei care au trădat Ortodoxia. Între timp, au mai observat și alții atitudini neortodoxe și le-au sancționat cum au știut.

 2. „Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne – şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare (de Sfânta Parascheva – n.r.), au îndemnat oamenii la un comportament corect. Acest lucru este extrem de important, pentru că oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști. Țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul, și este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului, care îi îndeamnă pe oameni să bagatalizeze acest virus”, a arătat Ludovic Orban. „Este un comportament inexplicabil”, a adăugat premierul.
  https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/social/pelerinajul-de-sf-dumitru-ludovic-orban-vom-discuta-cu-reprezentatii-bor-oamenii-se-iau-dupa-ce-spun-preotii-1385364

  Frate, dacă au ajuns să te felicite și să îți mulțumească toti antihristii… Ce mai poti zice?!

  Nu sunt nepomenitor, dar cu adevărat se satura lumea de ei, pentru că efectiv ne vând ORTODOXIA si LIBERTATEA. Iar chestia cu nepomenitorii scandalagii si psdisti si frați țigani recalcitranți sunt minciuni ABSOLUT SFRUNTATE! Să mă ierte Dumnezeu, dar se minte in cunoștință de cauză în legătură cu nepomenitorii! Și despre ceilalți, activenews! Și se pare că e o acțiune concertata, organizată si mai ales premeditata, de conturarea a viitorilor „fanatici religioși și uzurpatori ai ordinii sociale.”

  Sunt supărați că au apărut în Biserică nepomenitorii, care o parte mare din ei într-adevăr a căzut grav. Dar la ce se așteptau?! La cât ecumenism a înghițit România, era și normal ca la un moment dat să apară și o mișcare împotriva acestei erezii a ereziilor! Oricum, oricine nu e deacord cu ei duhovnicește se pare că au primit și vor primi această etichetă! Papism ai fariseism. Sau cel puțin dictatură duhovnicească! Și nu incurajez deloc derapajele nepomenitorilor și nici măcar nepomenirea, dar vreau să spun că e absolut de înțeles fenomenul, singura mea curiozitate este cum de a apărut atât de târziu! El ar fi trebuit să apara mult mai demult, chiar sub oblăduirea clericilor, precum, de exemplu în Georgia!

  Dar la noi, tu ca și ortodox, tinut la gard ca animalul, văzând că in țarcul celor 500 de „aleși”, in primul rând sunt catolici, sri-sti, conducători ai serviciilor si jandarmeriei, politicieni corupți… Pe care pe unii dintre ei ii si împărtășești, in timp ce anunti „nevrednicii” din afara tarcului că pe ei nu ii poti împărtăși și ii trimiți Ce simți în inima ta de ortodox?! Dar mai ales problema e cu prezența unora de altă credință, la cel mai de cinste loc și de care se știe clar ca nu sunt acolo să se convertească, ci dimpotrivă! Locul ăla in care putea să stea un drept credincios:o babuta, un veteran de razboi, o mamă cu copiii, sau chiar o familie întreaga sau orice ortodox până la urmă – cum o sa îl explici la Judecată?!

  Se vrea sincer salvarea bisericii administrative (pământene) – și acest lucru probabil că va și reuși, dar cu sacrificarea a nu știu câta oară – și de data aceasta poate în mod definitiv a ortodoxiei înseși, adică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Pentru că în România oficial ortodoxia a fost scoasă in ilegalitate! Cu foarte mare ușurință si-ar putea câștiga dreptul înapoi in instanță, dar nu o fac. Aceasta e complicitate! Singurii care suferă: credincioșii (2-3 % – vezi Părintele Ioanichie Bălan), simpli preoți – unii dintre ei, câțiva monahi, 1-2 ierarhi poate… în fine, orice om cu sufletul viu!

  PS: Reiau o precizare pe care o fac periodic: pentru mine nu există pomenitori sau nepomenitori, ci oameni ai lui Hristos, care se află în ambele tabere. Dar am observat că atat nepomenitorii extremiști, cat și majoritatea ecumenistilor ferventi (de care e plin pana la refuz aparatul administrativ si universitar bisericesc), sunt mânați de același duh urât, violent, intransigent si fanatic. Ei se văd la poluri absolut opuse, dar se pare că ambele extreme îl vor primi pe Antihrist cu bratele deschise, care in geniul său malefic le va satisface deopotrivă! (vezi opera Pr. Serafim Rose)

  Tot ce se întâmplă îmi demonstrează a o mia oară ca daca esti a lui Hristos, nu trebuie să ieși tu din falsa biserică exterioară – riscând chiar tu o mare cadere, ci chiar ea te ca expulza și se va lepăda de tine la momentul potrivit. Dar nu vor lipsi drepții lui Dumnezeu, inclusiv in cler și ierarhie, până la Sfârșit.

  „Va actiona din punct de vedere moral si va cauta sa convinga si sa se vatame de moarte sufletele oamenilor. Dreptul la propovaduire si la savarsirea „legala” a slujbelor bisericesti il vor avea numai cei ce respecta legile statului si nu incalca „disciplina”. Lacasurile de inchinaciune vor fi sub stricta supraveghere si in ele va dicta aceeasi ocarmuire, ea fiind capul in locul lui Hristos si nu vor sluji lui Hristos, ci antihristului. Dar crestinii orbiti nu vor observa nimic, desi acest lucru l-ar putea intelege si un prunc mic.”

  Am curajul să scriu toate acestea pentru cuvintele:

  “Nu sunt atât de naiv să cred că răul cu multe chipuri din societate şi din Biserică va înceta, oricât de multe predici am ţine. Altul este scopul meu: … Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor şi să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică.

  Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului. Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic.

  Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvântătoare, ci au cuvânt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii.

  Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii.

  Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe.

  Avem mari sinoade locale şi ecumenice care au fost afurisite de poporul credincios ca tâlhăreşti.’’

  IPS Augustin de Florina (20 apr 1907 – 28 aug 2010)

  Dacă pentru pomenirea cuvintele de mai sus se va considera ca sunt unul din acei „oameni, care, repet, unii s-au desprins de Biserica Ortodoxă Română sau, unii care nu s-au desprins, dar care, prin maniera în care se manifestă arată că nu înțeleg duhul și ce înseamnă o sfântă slujbă” (Pr. Sturzu), eu să știți că voi rămâne in Biserica lui Hristos (cu ajutorul lui Dumnezeu) și vă voi pomeni până la sfârșitul vieții și tocmai rugăciunile noastre sunt convins că vor fi Marea Rușine la Judecată a celor care îl trădează pe Hristos și crestini! Dar să dea Dumnezeu ca exact acele cuvinte din ghilimelele de mai sus să nu se potrivească exact Sfintiilor Voastre!

 3. De ce v-ați numit nepomenitori? Asta e totuna cu nerugători.
  Era bine să vă spuneți simplu ortodocși, iar pe ceilalți să-i numiți ecumeniști și eretici.
  Singuri v-ați dat cu firma-n cap.

  1. Asa ne-au numit cei ce ne contesta, dar nu e rea denumirea. Gresiti cand faceti analogia nepomenitori-nerugatori. Nu aveti nicio baza pentru astfel de analogie, daca da, va rog sa mi-o aratati si mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)