Semn de la Dumnezeu! Un trăsnet a lovit o creangă care a căzut pe altarul bisericii unde slujesc în mod abuziv ecumeniștii în Schit Orășeni

La data de 29 august 2023, în ziua Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul Domnului, preotul Constantin Andrei, împreună cu dascălul George Brânzei au executat încă o acțiune din planul menit să îi elimine brutal pe credincioșii ortodocși din Schit Orășeni din curtea bisericii, în care au dreptul să stea, în conformitate cu Decizia civilă nr. 506A/2021 a Tribunalului Botoșani, care a statuat că membrii parohiei sunt membri ai Bisericii Ortodoxe Române, deoarece nu au fost excluși în vreo formă din aceasta, că sunt membri ai adunării parohiale și au un drept de folosință asupra tuturor bunurilor parohiei, drept de folosință care se exercită sub conducerea preotului paroh, care, la rândul său, este obligat prin lege să administreze bunurile parohiei în interesul credincioșilor și cu acordul lor.

De când l-a înlocuit pe preotul Constantin Bolohan, preotul Andrei și-a făcut un crez din a încălca grosolan aceste prevederi ale hotărârii judecătorești definitive și irevocabile. Ceea ce este mai trist este că în această acțiune penală, preotul Andrei primește sprijinul copios al organelor de forță din Județul Botoșani, care se prefac a nu vedea dreptul de folosință al credincioșilor parohiei.

În 29 august, preotul Andrei, împreună cu dascălul Brânzei, în fișa postului căruia nu există nicio a astfel de activitate de administrare a bunurilor parohiale, au pus un lanț, cu care au legat poarta mare de acces a bisericii parohiale, deși acea poartă stă de ani de zile fără a fi încuiată, iar preotul Andrei nu i-a consultat pe cei ce au un drept legal de folosință asupra acelei porți dacă doresc sau nu să lege poarta.

 

Reamintim că întregul complex de la Schitul Orășeni este obiectiv de patrimoniu național, promovat cu surle și fanfare și pe foarte mulți bani publici din PNNR ca o oază de liniște și pace de către Consiliul Județean Botoșani, în condițiile în care preotul Andrei și dascălul său au legat poarta de la intrare cu un lanț, așa cum se legau porțile de la CAP-urile dezafectate din vremea lui Ceaușescu. Poartă promovată pe bani publici din PNNR, ca obiectiv turistic național.

La această activitate, desfășurată în timp ce credincioșii parohiei, membri ai unui cult religios recunoscut de stat, Biserica Ortodoxă Română, se rugau în curtea bisericii, au participat și doi lucrători ai poliției, după cum se vede din filmarea de mai sus.

Lucrătorii de la Poliție nu au avut nicio problemă cu faptul că credincioșii au un drept de folosință asupra porții și curții, cu faptul că evenimentul le tulbură rugăciunea credincioșilor sau cu faptul că în fișa postului lor nu scrie că trebuie să asigure siguranța acțiunii infracționale de nerespectare a unei hotărâri judecătorești definitive, pe care o întreprindeau în acel moment preotul Andrei și dascălul Brânzei.

„N-au murit colindătorii! [Cântă cu adventiștii]”: Dascălul preotului ecumenist Bolohan, care ocupă abuziv biserica Schit Orășeni, a susținut un program de colinde alături de un cor adventist. Au participat misionarul protopopiatului Botoșani și corul misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Pentru că, în urma plângerii noastre către Ministerul de Interne, Jandarmeria botoșăneană a reușit să înțeleagă că nu se poate subordona, fără a încălca legea, Mitropoliei și Bucovinei, motiv pentru care nu a mai răspuns la instigările penale ale dascălului Brânzei, la fața locului au fost invitați cei de la NEI Guard, firma de pază și protecție plătită de MMB din bani publici, pentru a-i proteja pe preoții săi împotriva credincioșilor proprii, firmă care a instalat, la cererea aceluiași preot Andrei, camere de luat vederi ale căror imagini se descarcă direct în telefonul dascălului Brânzei, care nu are niciun drept să primească astfel de imagini, care, odată stocate sunt subiect al infracțiunii de culegere de informații de către firmele de pază și protecție, prevăzută în Legea nr. 333/2003, în timp ce direcționarea lor înspre proprietatea privată pe care e construit Paraclisul Sfinților Sila, Paisie și Natan, se constituie în infracțiunea de violare a vieții private, prevăzută de art. 226 CP.

Mitropolitul eretic Teofan răspunde cererii credincioșilor din Schit Orășeni de a li se respecta drepturile prin trimiterea bodyguarzilor și prin refuzul de a oferi servicii religioase ortodoxe

Reamintim că CEDO a statuat în speța Tothpal & Szabo vs. România (2019) statul trebuie să fie neutru față de cultele religioase și nu are dreptul să ia partea conducerii unui cult într-o dispută în care aceasta încearcă să reprime o mișcare dizidentă din interiorul cultului.

În seara aceleiași, zile, un trăsnet puternic a lovit o creangă de copac, care s-a prăbușit peste partea exterioară a altarului bisericii în care slujește cu nevrednicie și în mod abuziv preotul Andrei.

Credincioșii interpretează, pe drept cuvânt, acest eveniment ca un semn de avertizare din partea lui Dumnezeu, arătat acestui preot și dascălului său, probabil singurii slujitori bisericești din lume care intră în curtea bisericii împotriva poporului dreptcredincios pe care îl deservesc și însoțiți de jandarmi sau polițiști.

Creanga căzută arată că Dumnezeu a păzit lăcașul de cult, care este locul de nevoință a peste 400 de trăitori ortodocși din vechime, dar a vrut să atragă atenția acestor preoți ecumeniști asupra comportamentului lor excesiv de ticălos, inuman, necreștin și obraznic.

 

Vizionați și:

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)