Priviți-ne-n ochi!

Nu urmăresc prea des emisiunile televizate din rațiuni lesne de înțeles pentru cei care au înțeles cum funcționează regulile pandemiei! Totuși, atunci când am urmărit câte un interviu al unui mai-mare al zilei, am fost atentă la privirea lui. Am observat la unii politicieni o dedublare, o tendință de a evita să privească spre camerele de filmat atunci când vorbesc despre subiecte sensibile precum: coronavirus, carantină, vaccinare etc. De aceea, atrag atenția că, pentru a fi convingători, trebuie ca politcienii să aibă curajul de a ne privi în ochi atunci când ne vorbesc, pentru a ne câștiga încrederea. Nu cu cinism, ci cu sinceritate. Nu cu gânduri ascunse, ci cu dorința de a ajunge de la inima la inimă, de a ne proteja cu adevărat. Nu folosindu-se de putere pentru a impune disprețul față de semeni și față de Dumnezeu!!!

Așadar,

 • Priviți-ne-n ochi atunci când spuneți unui suferind de bronșită astmatiformă sau de cancer să poarte mască pentru a se proteja de coronavirus! Astfel de oameni vor muri în scurt timp.
 • Priviți-ne-n ochi atunci când spuneți că oamenii sănătoși sunt mai protejați dacă poartă mască, dar se lipsesc de o parte din porția zilnică de oxigen! Aceștia se vor îmbolnăvi în mod sigur. Există cazuri de persoane sănătoase care s-au îmbolnăvit sau chiar au decedat din cauza purtării îndelugate a măștii.
 • Priviți-ne-n ochi atunci când afirmați că singurul remediu pentru coronavirus este vaccinul, deși mai mulți medici au afirmat că există remedii mult mai ieftine și fără contraindicații în plan etic!
 • Priviți-ne-n ochi atunci când, cu ajutorul presei aservite, ne faceți să credem că virusul corona este asemenea ciumei, ba chiar mai periculos! Există cazuri de bolnavi care nu au beneficiat de niciun tratament pe motiv că ar fi fost suspecți de coronavirus!
 • Priviți-ne-n ochi când vă atingeți de Biserică! De unde știți voi ce este un fenomen mistic din moment ce prea puțini cunoașteți Ortodoxia și o practicați? Iar dacă nu știți, de ce intrați cu cizmele în sufletele creștinilor care știu și înțeleg aceste fenomene? Dacă nu știți ce înseamnă Sfânta Împărtășanie, cum de aveți îndrăzneala de a concluziona că Aceasta poate îmbolnăvi pe cineva? Dacă nu știți ce putere au sfinții asupra unor icoane pictate canonic, cu post și cu rugăciune, de ce credeți că acestea pot îmbolnăvi pe cineva? Cum de introduceți pe lista spitalelor bucureștene care vor asigura izolarea și Spitalul de Psihiatrie ,,Prof. Dr. Alexandru Obregia”, adică fostul Spital 9? Ce se ascunde în spatele acestei decizii?
 • Priviți-ne-n ochi atunci când propuneți legi prin care stabiliți modul în care se raportează autoritățile la suspectul și la bolnavul de coronavirus! Aceștia sunt semenii noștri și trebuie să avem o atitudine decentă față de ei, începând cu medicația adecvată și terminând cu confortul psihic asigurat fiecăruia în parte.
 • Priviți-ne-n ochi atunci când inventați distanțe sufletești între oameni, aducându-i pe mulți tineri și bătrâni în pragul deznădejdii!
 • Priviți-ne-n ochi atunci când propuneți medicilor să vă fie aliați și să măriți lista bolilor pentru care se impune izolarea/ carantinarea obligatorie?
 • Priviți-ne-n ochi atunci când achiziționați de te miri unde teste a căror acuratețe este îndoielnică și care generază rezultate viciate!
 • Priviți-ne-n ochi atunci când achiziționați măști confecționate în condiții improprii, insuficient testate, insuficient verificate din punct de vedere bacteriologic!
 • Priviți-ne-n ochi atunci când denaturați relația profesor – elev prin purtarea măștii chiar și în condițiile păstrării unei distanțe sociale adecvate pentru a forța predarea on-line!
 • Priviți-ne-n ochi atunci când viciați relația pacient-medic prin instituirea unui climat de neîncredere, bazat pe forță!
 • Priviți-ne-n ochi atunci când supradimensionați importanța acestui virus în detrimentul altor boli, creând o adevărată isterie mai nocivă decât virușii!

Ce fel de lume pregătim urmașilor noștri?

Doamne, Iisuse Hristoase, ajută-ne să ne vedem toate greșelile noastre și pe noi și pe conducătorii noștri pe plan duhovnicesc, politic și economic și să ne corectăm la timp!

Prof. Lucreția P.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)