Patriarhul Bartolomeu dorește restabilirea comuniunii depline cu papalitatea eretică

În acest documentar o să vedeți cum Patriarhul Bartolomeu împreună cu Papa spun Simbolul de Credință, cum se roagă împreună, deși papalitatea este condamnată sinodal ca erezie… Sinodul din Constantinopol care a condamnat pseudo Sinodul Unionist de la Lion a hotărât ca toti papistașii( romano-catolicii) să fie trecuți la Biserica Ortodoxă numai prin Taina Botezului ( conform declarațiilor Mitropolitului Athanasie Jetfici al Herțegovinei la conferința teologică „Chip si asemănare și Întrupare” Arhiepiscopia Atenei)
Și noi dorim ca să restabilim comuniunea cu papalitatea, dar nu cu o papalitate eretică ci cu una care s-a lepadat de erezii și a revenit la Adevărul Ortodox. Pană atunci nu se poate restabili comuniunea. Atâta timp cât aceștia rămân în erezie nu e posibilă revenirea la Biserică. Ei au pierdut succesiunea apostolică în 1054.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)