Patriarhia, Covidul și vaccinarea

Patriarhia, Covidul, vaccinarea și deciziile lăsate la discreția oricui. Popor lăsat fără reper,  fără păstori, fără siguranță și fără orientare civică și medicală. Un comunicat al Patriarhiei, echivoc și derutant

Patriarhia Română a dat un Comunicat, pe data de 18.12.2020, referitor la Campania de Vaccinare. Iată textul: ,,Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, transmite un comunicat de presă refertor la campania de vaccinarea anti-Covid-19. Vaccinarea anti-Covid-19, între ezitare şi speranţă.         

Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație. În legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.  În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit. Poziția Patriarhiei Române, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.  În concluzie,  vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni. În acest mod, teama şi ezitarea vor fi învinse de încredere şi speranţă” (Sursa: https://basilica.ro/vasile-banescu-vaccinarea-anti-covid-19-intre-ezitare-si-speranta/).

Patriarhia Română nu cunoaște încă textul din Sfânta Evanghelie, că ,,pentru orice cuvânt deșert pe care îl vor spune oamenii, vor da seamă înaintea judecății lui Dumnezeu” (Matei 12,36) și, de asemeni, ,,să nu iei Numele Domnului Dumnezeului Tău în deșert” (Deuteronom 5,11).  Ca și la Sinodul din Creta, la Referendumul pentru familie – 2018, în problema cu lingurița la Sfânta Împărtășanie, în neimplicarea totală în gestionarea crizei legate de epidemie, acum în plină pregătire de începere a vaccinării împotriva Covid – 19, Patriarhia dă un comunicat contradictoriu care lasă loc de interpretări, răstălmăciri, confuzie și duplicitate. Patriarhia nu cunoaște nici cuvântul evanghelic: ,, ce este DA să fie DA, și ce este NU să fie NU, iar ce este mai mult decât acestea, de la cel rău este” (Matei 5,37). Încercând forme de exprimare abilă și diplomatică, se poticnește în termeni și afirmații derutante, pe care, cu siguranță, nu le pot împărtăși toți membrii Sinodului B.O.R. Se știe, de fapt, că Biroul de Presă al Patriarhiei difuzează comunicate concepute și emise de Patriarhul Daniel și nu de întreaga conducere a B.O.R. Există, însă, și o complicitate prin tăcere și neimplicare a celorlalți ierarhi și clerici, care nu iau nici o poziție în astfel de situații, nici chiar în probleme atât de serioase și grave, precum criza Covid-19 și, mai recent, vaccinarea populației cu un vaccin dubios și controversat, propus și procurat de cei ce se consideră acum părinții și binefăcătorii României, Iohannis, Orban, Arafat, cu toată clica lor. După ce au generat în mod dezastruos criza generalizată creată în jurul pandemiei cu Covid-19, soldată cu numeroase pierderi de vieți omenești, tragedii și greșeli grave în sistemul medical și social-religios, acum fac presiuni pentru a convinge societatea civilă și factorii de răspundere să accepte vaccinarea, folosind toate tehnicile de propagandă și manipulare mediatică pentru un vaccin care produce modificări genetice în structura persoanei umane, conține nanocipuri și compuși de fetuși avortați, elemente verificate și dovedite de centre de studiu și cercetare, și specialiști în domeniu, la nivel științific.

Foarte dureros este, însă, faptul că există o categorie de cetățeni, printre care cadre medicale și clerici, care fiind tributari Mass-mediei românești, aservită total regimului politic de cea mai tristă amintire, din ultimii 30 de ani, ia de bun întreg acest produs de manipulare, dezinformare, de deturnare perfidă a acestor ,,părinți și mari ocrotitori ai țării”, acceptând vaccinarea, fără cercetare și documentare, necesare pentru astfel de situații extrem de complexe și grave, precum un vaccin aplicat în masă populației, chiar cu riscul unor consecințe și reacții adverse ireversibile. O astfel de atitudine și abordare pripită și eronată, este cu atât mai gravă, cu cât măsura se răsfrânge și asupra unor cetățeni nevinovați, neinformați și neajutorați de nimeni, care pot ajunge să fie vaccinați, cu toate regretele posibile, ce pot apare ulterior, pentru care însă vor răspunde toți factorii obligați să asigure o informare și documentare corectă și deplină a TUTUROR CETĂȚENILOR, la nivelul cel mai responsabil și competent.       La acest capitol al responsabilității, informării și pregătirii temeinice a populației au căzut însă din drepturi numeroase categorii de responsabili la nivel politic, medical, științific, civic și bisericesc. S-a înregistrat o amnezie și o denaturare profundă și gravă a conștiinței umane, profesionale și creștine, la acest examen dur și riguros de un an de zile, de la declanșarea acestei crize fără precedent în istoria omenirii – un virus creat în laborator, lansat cu scopul depopulării planetei, pentru care s-a conceput din start și un vaccin, care are același scop de desfigurare genetică și spirituală a omului, în perspectiva degenerării și distrugerii totale.

În condițiile în care s-au creat și produs erori grave, cu numeroase consecințe tragice la noi în țară, când prin restricții de ordin religios și impostură, au murit mii de credincioși în spitale sau la domiciliu, nespovediți și neîmpărtășiți, când bisericile au fost închise și slujbele interzise în sărbătorile cele mai sfinte, când poporul a avut cea mai mare nevoie de biserici și de Dumnezeu, tocmai atunci statul și instituția oficială a B.O.R., l-a ținut afară neprotejat, neasistat, la discreția oricui. B.O.R. a căzut greu la examenul provocat de pandemia COVID-19, știind foarte bine cine sunt artizanii din umbră ai acestei tragedii. Cu toate acestea, creduli au fost și încă mai sunt destui, și în societatea civilă, și între specialiști din diferite domenii, în spațiu medical și bisericesc. Acești creduli în sistemul politic actual, care profită de soarta biologică și spirituală a acestei țări, au ajuns la gradul de inconștiență și ignoranță, încât pot concepe și accepta un vaccin, care conduce la o modificare structurală a propriei persoane, numai de dragul de a se rezolva mai rapid eradicarea epidemiei și intrarea în normalitate. În cazul personalului medical, în speță medici, dar și cler, acest lucru este inadmisibil, intolerabil și de neiertat, mai ales în cazul în care vor rămâne consecvenți pe această poziție, care va genera consecințe dezastruoase prin acest vaccin. Opțiunea de ordin personal pentru vaccinare este una, dar promovarea și susținerea ei public devine instigare la un precedent extrem de periculos la adresa sănătății și destinului biologic și spiritual al acestui popor. Cine își permite un astfel de ,,lux”, nu are decât să și-l asume pe propria răspundere, iar cine, de asemenea, își va putea prelua pe conștiință dezastrul uman al vaccinării unei singure persoane, sau al unei categorii întregi de  persoane, nu are decât. Își va primi plata unei astfel de nesăbuințe.

În contextul în care există accesul la orice sursă de informare și documentare posibilă și se mai rămâne, încă, la acest nivel de ignoranță, nepăsare, neimplicare și dezangajare civică, profesională și religioasă, este un semn în plus și agravant al unei decăderi generalizate. Aceasta va genera un șir de dezastre succesive, la nivel uman și existențial, cu toate previziunile existente în mediul teologic și patristic al Bisericii. Glasul vrednicului Mitropolit mărturisitor Neofit de Morfu, din Cipru,singurul ierarh ortodox care și-a asumat răspunderea și riscurile unei mărturisiri totale, cu toate sacrificiile și posibilele consecințe, s-a făcut auzit și transmis, în chip fericit, inspirat și răscolitor. Predicile și poziția lui pot fi găsite și accesate pe sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/?s=neofit+de+morfou.

Cu astfel de mărturii, nici un creștin sau cleric ortodox nu va putea invoca nici o scuză pentru lipsa de documentare, pentru nepăsare și dezangajare, pentru tăcere și lepădare. Știind că toată presa oficială și cea privată sunt aservite globalismului antihristic, implicit cea de la noi din țară, și având, în mod nejustificat, atât de mare audiență, încât un partid opresor și prigonitor ca PNL, să aibă, alături de USR, atâta susținere în alegerile din acest an, se poate face constatarea că mare parte dintre români și-au pierdut Credința și se închină la un dumnezeu străin care îi poate aduce pustiirea. A crede că sistemul politic actual poate aduce vreun bine țării sau Bisericii, inclusiv prin vaccin și ideologiile perversității, este deja o dovadă de alienare publică cu consecințe agravante pe termen lung și pentru viitor. Suntem deja într-un anumit colaps, dar prin vaccinare, dacă va deveni și obligatorie, i se va pune capac. Provocarea există, suntem greu încercați, dar va fi vai de noi dacă se va ceda. Ne vom merita soarta. Sperăm să nu devină și reale aceste presupuneri, căci calvarul ar fi deja început. Vacarmul mediatic L-a scos pe Dumnezeu din om și a introdus haos și nonsens, dezintegrarea persoanei. Manipularea psiho-mediatică l-a adus pe cetățean să-și atace până și instinctul de conservare și de securitate fizică, în raport cu un vaccin ca îl poate dezintegra ca entitate umană. Tocmai de aceea, Mitropolitul cipriot Neofit a spus că, pentru că a căzut la acest examen, în primul rând Biserica și apoi clerul, această epidemie va trece, dar va veni peste noi altceva mult mai greu și mai grav. Ne-am temut și ne temem mai mult de oameni, decât de Dumnezeu, și iată rezultatul: Necredința și îndoiala atrag moarte, haos, dezastru uman și spiritual. Și tot nu ne trezim. Preferăm șantajul și amenințarea de la oameni, în locul siguranței și ocrotirii de la Dumnezeu. Televizorul, banul, comoditatea și puterea au făcut din Iohannis, Arafat și Orban – dumnezei. L-am închis pe Dumnezeu Cel Unul, în biserici, la fel și pe sfinți, ca pe Sf. Mucenic Dimitrie – la Tesalonic și pe Sf. Apostol Andrei – la Patras.

Ne vorbesc sfinții direct – Sf. Cuvios Nichifor Leprosul, Sf. Mucenic Dimitrie, despre ceea ce se petrece și ce trebuie făcut, și nu mai sunt urechi de auzit, și ochi care să vadă, nici în cler, nici la politicieni. Mitropolitul Ierotheos de Nafpaktos, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și Irineu al Olteniei susțin public vaccinarea, sfidând orice pronunțare sau acord ortodox pertinent, verificat și probat științific, și extrem de riguros analizat. Grea este soarta unei turme fără păstor. Creștinul, însă, are menirea și dreptul de a căuta și a afla sprijin acolo unde rămâne siguranța Credinței și a legăturii cu Dumnezeu, nealterate, și salvarea sănătății și păstrarea integrității fizice și spirituale cu orice preț. Prin modificarea genetică creată prin vaccin, precum și prin nanocipurile pe care le conține, se distruge chipul lui Dumnezeu din om, afectând direct rațiunea, voința și simțirea, anulând libertatea și devenind expus și vulnerabil sistemului informațional din exterior.

Soluția este întoarcerea grabnică spre Dumnezeu, de unde ne va veni Harul, prin Care să mai putem fi oameni normali, chip al lui Dumnezeu și creștini. Altfel vom deveni o masă amorfă, la discreția oricui. Dilema este dură – dar clară – înainte este preconizat dezastrul, iar la noi, răspunderea de a alege. Ce vom alege, aceea vom primi. O, om, ce mare răspundere mai poți avea! „Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala” (Matei 18, 7).

Deși avem încă libertatea Credinței și acces la orice sursă de informare și documentare, orbecăim în îndoială, derută și nesiguranță. Dacă la acest nivel de încercare răspundem astfel, ce vom face când vor veni celelalte cu mult mai grele?                                                                                                                                                                                                                                 

Rareș Matei

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Patriarhia, Covidul și vaccinarea

 1. ,,Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.” (Matei, cap. 18, vs. 7)
  Am rămas stupefiată ascultând propaganda pentru vaccin a PS Calinic al Argeșului.
  https://ortodoxinfo.ro/2021/01/07/video-calinic-al-argesului-in-stare-de-ebrietate-profunda-face-propaganda-pentru-vaccinul-covid/
  De astfel de afirmații chiar trebuie să ne temem pentru soarta păstoriților acestui ierarh care preferă corectitudinea politică în loc să-i conducă spre mântuire. Hristos ne spune:
  ,,Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Matei, cap. 10, vs. 28).
  Acest ierarh nu spune nimic despre pecetluire, deși se știe că acesta este scopul real al creării pandemiei! (1) Se preface că nu știe de existența acestor versete:
  16. ,,Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
  18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa, cap. 13)
  Atunci când se pune problema restrângerii unor drepturi dacă nu suntem vaccinați, înseamnă că suntem siliți să ne vaccinăm! Acesta este un indiciu că ne aflăm în plină Apocalipsă. Tot textul Apocalipsei ne avertizează:
  9. ,,Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
  10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
  11. Şi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.
  12. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.” (Apocalipsa 14)
  Așadar, așa cum reiese din acest citat, cei vaccinați pot avea multe surprize neplăcute după conectarea lor la 5G în vederea controlului total!

  Fiecare creștin este dator să se informeze. Nu de la televizor, din păcate! Conform afirmațiilor unor cercetători, serul din vaccinul care se dorește a ajunge la toți locuitorii Planetei conține hydrogel care este, de fapt, un cip care se solidifică după injectare și care poate fi dirijat oriunde în corp. (2) Ținta este, bineînțeles, creierul! Pierzându-și independența gândirii, după conectarea sa la tehnologia 5G, omul cipuit prin vaccinare cu nanoboți, nu mai poate aspira spre mântuire, așa cu ne avertizează cuvintele Apocalipsei.
  Hristos va învinge prin cei care vor face voia Sa și nu se vor lăsa modificați genetic,(3) manipulați și controlați de la distanță prin nanotehnologia introdusă prin vaccin, ci se vor lipi cu toată ființa de El! Vaccinurile venite acum în România sunt cu ARN-mesager și sunt de la Pfizer-Biontech!
  1.https://danielvla.wordpress.com/2020/08/28/video-compania-moderna-si-vaccinul-ei-impotriva-covid-19-ce-contine-arn-modificat-o-enzima-numita-luciferaza-si-posibil-nanoboti-ce-vor-pune-in-practica-transhumanismul-si-even/
  2. https://www.youtube.com/watch?v=0uRwxMVf5wo&feature=emb_title (Manipularea și controlul omului prin inginerie genetică și nano-tehnologie – partea 1 din 2)
  3 https://danielvla.wordpress.com/2021/01/03/vaccinarea-cu-arn-mesager-este-inginerie-genetica-ireversibila-modificarea-genetica-a-omului/

 2. E ff trist ca ierarhii, preotii si conducatorii bisericii ortodoxe nu vorbesc crestinilor despre ce se intampla. Era necesar sa ne îndrumati spre Hristos nu spre vaccin.Domnul sa va ierte pt TRADARE .AMIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)