Părintele Ioan Ungureanu: „Nu cumva mâinile arhiereilor au semnat în Creta molima ereziei pe care au răspândit-o în lume?”

Părintele Ioan Ungureanu a ținut astăzi, în Duminica Sfântului Grigore Palama, un cuvânt de învățătură, în paraclisul Sfinților Sila, Paisie și Natan, despre nevoia de pocăință a poporului, mai ales în vremuri ca acestea, în care Dumnezeu pedepsește poporul pentru păcatele sale.

Pocăința, spune părintele, trebuie să fie autentică, nu formală. Părintele îi îndeamnă și pe ierarhii noștri să se pocăiască sincer pentru trădarea Ortodoxiei în Creta și să își dea seama de faptul că gestul lor și acceptarea lui de către popor au atras mânia lui Dumnezeu. Acesta a îngăduit ca lumea să fie certată cu această molimă care biciuiește toate popoarele, pentru că acestea au devenit reci față de credință, și-au pierdut dorul după Împărăția lui Dumnezeu și țin cu dinții de lumea aceasta.

În după-amiaza acestei zile, preotul ecumenist Bolohan a găzduit o slujbă în biserica în care a fost instalat împotriva voinței populare și în care stă păzit de către bodyguarzi.

La această slujbă au participat mai mulți preoți din împrejurimi. La sfârșitul acestei slujbe, credincioșii mărturisitori din parohie i-au întrebat pe acești preoți când au de gând să îi spună poporului adevărul despre ce s-a întâmplat la Creta și despre ecumenism în general.

Singurul preot care a catadicsit să discute cu sătenii a fost fostul preot paroh, părintele Petru Macovei, care le-a spus printre altele că ascultarea față de Hristos este la fel de importantă ca și cea față de mitropolit. Întrebat dacă ecumenismul este erezie, părintele a ezitat să răspundă. Ce a mai spus puteți vedea în filmul de mai jos.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Părintele Ioan Ungureanu: „Nu cumva mâinile arhiereilor au semnat în Creta molima ereziei pe care au răspândit-o în lume?”

  1. Adica cum , intai faci ascultare de mitropolit si apoi de Hristos ???””””””Petru Macovei, care le-a spus printre altele că ascultarea față de Hristos este la fel de importantă ca și cea față de mitropolit””””” Ca si cum Hristos vine pe treapta a doua dupa mitropolit . BLASFEMIE BLASFEMEITORILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)