Mitropolitul Teofan nu a avut curajul să dea ochii cu sătenii din Schit Orășeni, pe care i-a deposedat de parohie

Imaginați-vă că Mântuitorul Hristos ar fi intrat în Ierusalim protejat de către garda pretoriană a lui Ponțiu Pilat, iar fariseii și saducheii (nu și cărturarii) i-ar fi ieșit înainte cu pâine și sare și cu urări de bun venit.

Dacă reușiți să vă faceți o astfel de imagine ireală în minte, atunci înțelegeți senzația pe care am avut-o când l-am văzut pe episcopul Nichifor Horia „Botoșăneanul” coborând dintr-o mașină luxoasă, încadrat de o armată de jandarmi, care îl protejau de populația de la Schit Orășeni, adică de sătenii pe care se presupune că venea să îi viziteze și să îi catehizeze.

Anunțată ca vizită a mitropolitului Teofan, marele eveniment s-a dovedit o vizită a episcopului-vicar, deoarece, se pare, mitropolitul Teofan nu a avut îndrăzneala să dea ochii cu cei pe care i-a alungat din parohia lor și i-a exilat în stradă, unde sute dintre ei stau și acum alături de preotul mărturisitor Ioan Ungureanu.

În fața unui public care în proporție de 90% nu auzise de preasfinția sa, însoțit de câțiva preoți și stareți locali, mult mai puțini decât fuseseră anunțați, apărat de un dispozitiv uriaș de jandarmi și securiști de tot felul, episcopul Nichifor și-a dat întâlnire cu câteva zeci dintre adepții săi de prin Botoșani în satul Schit Orășeni, unde, din partea sătenilor, au participat 15-20 de persoane, adică toată parohia reală a preotului Constantin Bolohan.

Pentru cine agreează amestecul de „ortodoxie” ecumenistă și „naționalism” globalist, predici edulcorate și coruri abisale, orășeni îmbrăcați țărănește și țărani cu blugi rupți, trăiri confuze și neștiință teologică, evenimentul de astăzi a fost exact ce caută.

 

La o asemenea vizită, nu este de mirare că singurul eveniment important al acesteia a fost întreruperea alimentării cu curent electric a paraclisului unde slujea părintele Ioan Ungureanu, realizată de unul dintre securiștii aduși în bagaje de către Jandarmerie, prin intermediul unor amenințări cu caracter penal la adresa persoanei de la care paraclisul se alimenta perfect legal, printr-o priză înregistrată în contorul familiei respective.

Martorii de la fața locului ne-au relatat că securistul respectiv a amenințat-o pe proprietară că dacă nu scoate din priză paraclisul îi va da amendă, îi va face dosar etc.

Din fericire pentru cei aflați în paraclisul respectiv, a existat un generator de curent electric, care a făcut posibilă sonorizarea paraclisului, spre disperarea celor veniți să îl susțină pe episcopul Nichifor, care sperau să închidă slujba mărturisitorilor ortodocși.

S-a mai încercat o diversiune, prin care s-a urmărit crearea unei stări conflictuale, care să permită o eventuală intervenție în forță asupra preotului Ioan Ungureanu. Înțelepciunea sătenilor a făcut ca și acest plan să fie dejucat.

La sfârșitul vizitei, l-am invitat personal pe episcop să adreseze un cuvânt de învățătură poporul din satul în care a venit, aflat în marea sa majoritate în paraclisul părintelui Ioan. PS Nechifor a declinat invitația, așa că întrebările adresate de săteni conducerii mitropoliei au rămas fără răspuns.

Ce rămâne în urma unei astfel de vizite? Gustul amar al unei ierarhii vedetiste, înfrățite cu puterea lumească coruptă de globalism, lipsită de orice compasiune față de ortodocșii care îi dau rostul de a exista, și sentimentul că mitropolitul Teofan nu are curajul să dea ochii cu cei cărora le-a distrus viața și parohia și care plătesc pentru greșeala înaltpresfinției sale din urmă cu cinci ani.

Se întoarce duminică mitropolitul eretic Teofan în „văgăuna” de la Schit Orășeni, pentru a-l susține pe preotul neputincios Bolohan?

Ca să îl cităm pe părintele Ioan Ungureanu, în duminica în care Hristos i-a dat lumină orbului, MMB a încercat să le stingă lumina credincioșilor din Schit Orășeni. Sfinții și trăitorii de demult ai acelor meleaguri nu au îngăduit așa ceva.

Și totuși, ceva minunat s-a întâmplat azi. Un tată cu doi copii, chemat de către adepții mitropolitului Teofan, a nimerit din greșeală la paraclisul părintelui Ioan, unde și-a împărtășit copiii, a luat învățătură și a plecat luminat, așa cum au plecat mulți dintre cei ce au venit la Orășeni la nivelul „ce e ecumenismul?”, dar după câteva ore au înțeles despre ce e vorba și cine are dreptate.

Cu siguranță, în parohiile botoșănene se va discuta mult despre ce s-a întâmplat, și mulți vor spune ce au văzut și ce au înțeles din ziua de astăzi și vor face și pe alții să înțeleagă care este adevărul în privința ecumenismului și a ecumeniștilor. Măcar și pentru asta a meritat tot acest tumult, altfel inutil.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

10 comentarii la “Mitropolitul Teofan nu a avut curajul să dea ochii cu sătenii din Schit Orășeni, pe care i-a deposedat de parohie

  1. Daca ai capacitatea intelectuala sa arati de ce MSC este eretic si unde exista o „secta a lui MSC”, te invit sa o faci, daca nu, te sfatuiesc sa iti vezi de treaba, sunt sigur ca ai treaba si noi te retinem.
   Siteul asta este citit de oameni cu creierul la ei, nu de papagali care repeta ceea ce au fost indoctrinati de inselatii pe care ii ascultati.
   Eu inteleg ca ura desavarsita din sufletul dumitale te face sa nu poti suporta cum altii fac marturisire in timp ce domnia ta si secta din care faci parte bateti campii si vi se pare ca sunteti mari marturisitori.
   Erezia in care au cazut conducatorii sectei dumitale este mai grava decat erezia ecumenista a mitropolitului Teofan, pentru ca a afirma ca toti sunt eretici dar ca au taine pentru a merge la iad este o blasfemie cumplita, vrednica de Arie, sa afirmi ca Hristos se jertfeste pe Altar pentru condamnarea oamenilor la iad, nu pentru mantuirea lor, inseamna sa fii eretic cu adevarat.
   Aceasta afirmatie au facut-o conducatorii sectei dumitale in 2018 la adunatura de la Roman, unde au proclamat ca toti care nu au intrerupt pomenirea sunt eretici, dar ca au taine, pentru ca sa le ia si sa se osandeasca.
   Asa ca, nu lasa ura diavoleasca sa te orbeasca. Deocamdata nu stii despre ce vorbesti, intereseaza-te. Pana atunci, cred ca te retinem si ai lucruri importante de facut.

 1. La întrebarea „De ce se opune mitropolitul Moldovei și Bucovinei Teofan Savu cu atâta înverșunare împotriva enoriașilor din schitul Orășeni-Botoșani?”teologul Mihai Silviu Chirilă răspunde perfect explicând dogmatic Ortodox.În concluzie: Mitropolitul Teofan Savu este ecumenist convins,a făcut parte din delegații Bisericii Ortodoxe Române la sinodul ecumenist din Creta,și a semnat acele documente împreună cu patriarhul Daniel și cei delegați români. Acești semnatari s-au angajat să îndeplinească exact cele decretate acolo, deși toate sunt erezii,însăși ecumenismul fiind erezia ereziilor, fiind condamnat de Sfinții Părinți ai Bisericii Ortodoxe și de cele 7 Sinoade Ecumenice.Și orice act,sau încercare de adevărată mărturisire a Credinței Ortodoxe,cum o fac acești enoriași din schitul Orășeni- Botoșani în frunte cu părintele Ioan Ungureanu,acest mitropolit al Moldovei și Bucovinei Telefon Savu,cu adevărat eretic, încearcă prin orice mijloace să îl distrugă.Deja din anul 2017,cu ajutorul autorităților locale,prin forța jandarmilor care invocă motivații false,prin câteva plângeri penale,care invocă capete de acuzare false ( sunt după știința mea 4 dosare judecătorești), încearcă cu disperare să aducă la tăcere acești creștini ortodocși adevărați mărturisitori ai Credinței Ortodoxe.Aceștia nu s-au desprins de Biserica Ortodoxă, participă la slujbele religioase oficiate de părintele lor Ioan Ungureanu după toate Canoanele Unicei Sfinte și Apostolească Biserică Ortodoxă.Deci din punct de vedere Canonic nu greșesc cu nimic.Conform Canoanelor Ortodoxe amintite ei se îngrădesc de ecumeniști ( eretici) și nu îi pomenesc în rugăciune ;cu atât mai mult nu sunt pomeniți nominal la Ecteniile Sfintelor Liturghii.Pomenirea se face specificând …” pe toți preoții și clerul bisericesc care mărturisesc Adevărata Credință Ortodoxă.” Este foarte dureros ca înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române să procedeze astfel,total neortodox,iar prin aceasta de fapt ei crează schismă( confuzie și ruptură) în Biserica Ortodoxă.Și toate fiind cunoscute și îngăduite de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniil Ciobotea. Sunt fapte grave, condamnate de toată învățătura și Canoanele Unicei Sfintă și Apostolească Biserică Ortodoxă,sunt un exemplu total negativ!Am convingerea că Dumnezeu nu va lăsa ca asemenea fapte,pot spune ” odioase”, să se mai petreacă la nesfârșit! Dumnezeu să dăruiască înțelepciune,să ocrotească, să binecuvânteze și să dea biruință împotriva tuturor celor potrivnici, tuturor adevăraților mărturisitori ai Credinței Ortodoxe, iar pe cei rătăciți și înșelați, să-i lumineze și să-i întoarcă pe calea cea bună,la adevăr! AMIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)