Mitropolitul Ambrozie de Kalavryta: „Masca, unealta diavolului, nu are ce să caute în Sfântul Altar”

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Grecești, Mitropolitul Ambrozie (Lenis) din Kalavryta și Mitropolitul Serafim (Stergioulis) din Kythera și Antikythera au declarat că sunt împotriva purtării măștilor medicale în biserică în timpul slujbelor divine.

Ediția online „Vima Orthodoxias” a raportat că Mitropolitul Serafim a scris o scrisoare adresată premierului grec Kyriakos Mitsotakis, în care a cerut acestuia „să numai dea indicații Bisericii, să o lase în pace”.

„Grija ta, este ca statul să ia măsurile impuse în toate locurile publice, iar Biserica să rămână liberă de acestea (conform cerințelor Constituției statului nostru, art. 13, alin. 2) pentru a-și reglementa toate problemele cu îndrumarea Sfântului nostru Sinod. Masca nu are ce căuta în interiorul altarului”, a spus Înaltul Ierarh grec.

El a subliniat că creștinii greci au suferit foarte mult pentru ca au fost privați de închinăciuni în Biserică în perioada sfântă a Marelui Post și a Săptămânii Luminate a Paștilor.

Mitropolitul Serafim și-a exprimat speranța că autoritățile elene îi vor asculta cererile și vor răspunde la cerințele juste ale credincioșilor ortodocși pentru a evita confruntarea pe viitor cu o serie de„surprize neplăcute”.

Mitropolitul Ambrozie din Kalavryta s-a opus și folosirii obligatorii a măștilor medicale, pe care le-a numit „unealta diavolului”, în biserică.

„Masca, adică unealta diavolului, domină acum peste tot! Încet, încet intră chiar și în Biserica Ortodoxă. Puteți vedea episcopi, diaconi, preoți și mireni exclusiv cu măști, care sunt o invenție demonică. În consecință, diavolul, în acest caz, a intrat în mintea unora dintre înalții ierarhi și a altor preoți și i-a blocat! Ce păcat!”, citează canalul Telegram, în emisiunea „ Păstorul și turma ”, cuvintele Mitropolitului Ambrozie din Kalavryta, acum pensionar.

În opinia sa, cerințele sanitare pentru cler și laici sunt un semn al începerii erei Antihristului.

„Măsuri, cum ar fi măștile, distanța obligatorie între noi, interzicerea participării la sfintele sărbători și a închinării la sfintele icoane ale Bisericii noastre, închiderea bisericilor, interzicerea sunării clopotului, precum și utilizarea diferitelor dezinfectante chiar și în biserica, etc – toate acestea sunt măsuri prohibitive fără precedent, care au devenit acum o parte din viața noastră de zi cu zi și, mai ales, teama indusă de a contacta coronavirusul unul de la celălalt, toate acestea sunt semne ale vremurilor ”, a spus Mitropolitul Ambrozie.

„Epoca antihristului vine, și o simțim”.

Cu puțin timp în urmă, ambasadorul SUA în Grecia, Geoffrey Payet, l-a lăudat pe Primatul Bisericii Ortodoxe Grecești pentru „deciziile luate privind prevenirea infectării cu COVID-19”.

Nota traducătorului:

Poziția curajoasă și înțeleaptă a Mitropolitului Ambrozie de Kalvryta, la care cu bucurie subscriem, față de „unealta diavolului”, este în totală contradicție cu poziția Patriarhului apostat serghianist BOR,  impusă forțat tuturor credincioșilor ortodocși români.

Că slugile preaplecate cu simbrie din sinodul BOR şi slugile acestora din teritoriu, reprezentanții clerului laic şi monahal, fac ascultare e de înțeles. Nu se tem de Mântuitorul Hristos, nu se tem de „ virusul viclean”, cât se tem să nu-şi piardă pozitia şi remunerația oferite de cel aflat vremelnic la cârma BOR.

Dar chiar toată pleroma din BOR face această irațională și păgubitoare alegere în ascultare?

Se vor mai trezi oare la realitate?

Masca nu este pentru o vreme, ci va fi purtată o perioadă nedeterminată de timp oriunde.

Care este reacția unui om sănătos la minte când aude avertismentul dur al unui profesor univeristar de Sănătate publică: „Vom avea morţi din cauza redeschiderii şcolilor”?

„Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa”, a declarat la sfârşitul unei slujbe din 29 mai 2020, fidelul ascultător şi propagandist neabătut al indicațiilor venite de la slugile antihristice ale leviatanului. Prudența în fața viclenului virus este condiția, se pare, a supraviețuirii, deducția logică a comportarii preoțimii și ierarhiei din BOR.

Atunci ne întrebăm mai cred ei oare în Cel Prea Înalt, Dătătorul de viaţă?

„Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine” (Ioan 14,6).

Trebuie precizat că înainte de întrunirea Sfântului Sinod din luna iulie 2020, a avut loc o ședință a Sinodului Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei unde, la fel, a fost obligatorie purtarea măștii, o premieră într-o ședință a unui sinod din cuprinsul Patriarhiei Române.

Masca devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani și trebuie să acopere nasul și gura, atât în spaţiile închise cât și în cele deschise. Cu alte cuvinte, oriunde te duci.

Ea se va purta la întruniri culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

Acestea sunt indicaţiile.

Alegerea aparţine fiecăruia dintre noi.

Ori cu Dumnezeu, ori cu Antihristul.

https://spzh.news/en/news/73674-maska–instrument-dyjavola-jej-ne-mesto-v-khrame–ijerarkhi-elladskoj-cerkvi

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

2 comentarii la “Mitropolitul Ambrozie de Kalavryta: „Masca, unealta diavolului, nu are ce să caute în Sfântul Altar”

  1. Eu nu înțeleg. Ce e așa rău la o masca? Nu ne protejează sănătatea? Cum poate fi o unealtă demonica? Și înainte de pandemie era folosita de medici. Ajutați-mă și pe mine sa înțeleg, de ce e atât de rea masca asta?

    1. Medicii folosesc mastile in meseria lor, nu o folosesc pentru a se apara de acest virus.
      Mastile nu protejeaza in realitate contra virusului, cel putin acestea din comert. ele sunt facute pentru control social mai mult decat pentru medicina. Sunt facute sa va dea un fals sentiment de protectie. CUm va explicati ca cu cat se poarta mai multe masti cu atat creste numarul de infectati. E clar ca ele nu au nicio valoare decat pentru a-i inrobi pe oameni.
      Masca trebuie sa fie lasata la indemana cui doreste sa o poarte, nu sa fie obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)