Ierarh al Patriarhiei Constantinopolului a coslujit cu un schismatic din Muntenegru

În ziua de 26 mai, la Kiev a fost sărbătorită cea de-a 19-a aniversare a restaurării Catedralei Sf. Mihail cu pridvor de aur, anterior „Patriarhiei Kievului” (KP) și acum a unei catedrale a „Bisericii Ortodoxe a Ucrainei” (BOU). Se știa anterior că primatul BOU „Mitropolitul” Epifanie Dumenko a fost concelebrat de doi ierarhi de la Patriarhia de Constantinopol: Mitropolitul Emmanuel al Galiei și Mitropolitul Amfilochios din Adrianopol.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor primite de la Uniunea jurnaliștilor ortodocși din Mitropolia Muntenegrului și Littoral al Bisericii Ortodoxe Sârbe, un cleric al Bisericii Ortodoxe Muntenegre schismatice și nerecunoscute a coslujit, de asemenea, cu ierarhii din Constantinopol și schismaticii din Ucraina.

„Arhimandritul” Boris Bojovic a fost identificat în fotografiile din raportul BOU asupra evenimentului, deși în raportul oficial nu se menționează prezenta sa.

„Biserica Muntenegrului” a avut contact repetat cu KP-Patriarhia schismatica din Kiev, înainte de crearea BOU, iar Filaret Denisenko, „patriarhul” KP, și-a exprimat deschis sprijinul pentru încercarea Bisericii Muntenegrului de a ob’ine autocefalia, care continuă până în prezent.

Președintele Milo Dukanovic din Muntenegru a declarat în repetate rânduri că va asigura autocefalia pentru micuța „Biserică a Muntenegrului”, care a început ca schismă din partea Bisericii Ortodoxe Sârbe la începutul anilor 1990, așa cum a făcut și președintele Poroșenko pentru biserica ucraineană schismatică.

Administrația lui a persecutat biserica sârbă canonică mult mai mare din Muntenegru, expulzând un număr de clerici și monahi și încercând să demoleze proprietatea bisericii.

Kiev, 13 iunie 2019

Constantinople hierarchs concelebrate with cleric from schismatic Montenegrin church

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)