Cum a apărat astăzi Sfântul Sila Parohia Schit Orășeni

Ieri, 16 mai 2019, a fost hramul Sfinților Sila, Paisie și Nathan, sărbătorit cum se cuvine în Parohia Schit Orășeni, care îl are pe Sfântul Sila ocrotitor. În cadrul slujbei hramului, părintele Ioan Ungureanu a citit o rugăciune-scrisoare adresată Sfântului Sila, în care îl ruga să apere satul de pretențiile nedrepte ale ecumeniștilor și să îi alunge din comunitatea ortodocșilor din localitate. Părintele Ioan îi spunea ieri sfântului că pune toată soarta bătăliei în mâinile sale.

Hramul Sfinților Sila, Paisie și Nathan la Schit Orășeni

În această dimineață, așteptam în sala de judecată a Judecătoriei Suceava pentru a participa la unul dintre multele procese pe care MMB i le-a intentat părintelui și parohiei Schit Orășeni, în dorința de a distruge comunitatea ortodoxă care a pus pe jar toată ierarhia ecumenistă din țară, prin curajul cu care își apără dreapta credință în fața tuturor forțelor dezlănțuite asupra sa de statul ateu și de mitropolia condusă de semnatarul documentelor din Creta și de către angajații instituției.

La ora începerii procesului am fost anunțați că MMB a cerut un nou termen de judecată, deoarece avionul cu care se deplasa avocatul MMB a trebuit să aterizeze pe aeroportul din Iași din pricina ceții și nu se mai poate face deplasarea la timp la Suceava. Termenul a fost fixat pentru 7 iunie. Avocatul MMB venea tocmai din Oltenia.

Scepticii raționaliști ar putea să spună că nu se cuvine să punem pe seama lucrării sfinților un simplu fenomen meteorologic. S-ar înșela, dacă ar gândi așa. Dușmanii părintelui Ioan din rândul MMB și chiar al nepomenitorilor care au început alături de noi, apoi au decis să urmeze alte căi decât ale Bisericii Ortodoxe în această luptă, devenind dușmani mai neîmpăcați decât ecumeniștii, ar putea spune că e o simplă amânare, nu o victorie propriu-zisă.

Atunci însă când locuiești în Orășeni și lupți zi de zi cu corupția samsarilor MMB, care cumpără suflete și conștiințe, cu abuzurile făcute de către autoritățile locale subordonate MMB, care își permit orice față de cei care nu cedează și refuză să îl părăsească pe preotul paroh legitim, când ești târât prin procese zi de zi, amânarea unui termen într-un proces de evacuare urgentă este o victorie dată de la Dumnezeu pentru rugăciunile Sfântului Sila.

Așa se duce lupta la Orășeni, singura fortăreață a luptei antiecumeniste rămasă în picioare în Biserica Ortodoxă Română. În urmă cu doi ani, la primul hram al Sfinților Sila, Paisie și Nathan, la sărbătoare au participat sute de nepomenitori și cel puțin zece preoți. Doar doi dintre preoții invitați atunci ne mai stau alături în lupta reală, din linia întâi la Orășeni. Ceilalți au dispărut. Unde s-au dus? Unde le sunt ucenicii? Ce fel de luptă și mărturisire fac? Numai ei știu.

Adevărata luptă contra sistemului ecumenist și mondialist se duce cu victorii câștigate în fiecare zi în linia întâi, în tribunale, în fața jandarmilor, dacă trebuie, în sinaxe naționale, în relația cu fiecare credincios din BOR care se trezește la realitate. Așa luptă cei din Orășeni și, cât timp merg pe calea aceasta, cu siguranță Dumnezeu este cu ei și nu îi va părăsi.

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Cum a apărat astăzi Sfântul Sila Parohia Schit Orășeni

 1. Ca tot veni vorba de minuni:
  Dat fiind faptul ca Fericitul (Sfantul) Augustin de Hippona este tot mai blasfemiat in cercurile asa-zis „ortodoxe” care indraznesc a-l numi eretic datorita greselilor sale teologice (oameni cu care Parintele Serafim Rose s-a luptat foarte mult in timpul vietii sale) si pentru ca in mai putin de o luna acesta va fi praznuit de pravoslavnica Biserica rasariteana, m-am gandit sa va aduc la cunostinta urmatoarele intamplari:

  „Urmatoarele intamplari sunt povestite de catre staretul Manastirii Sfantul Augustin de Hippona si Sfantul Serafim de Sarov, parintele Nektarios Moulatsiotis, din satul Trikorfo, din Grecia centrala. Una dintre mandriile manastirii este ca are cele mai multe turnuri cu clopote din lume (400 de clopote). Este o fratie misionara, foarte cunoscuta in Grecia si in strainatate.

  Multi tineri se intorc la/pe caile Domnului si ne trimit scrisori in care ne povestesc minunile intamplate in viata lor datorita mijlocirii Sfantului Augustin. Mai jos sunt cateva exemple:

  1. Un tanar baiat de 23 de ani, un dependent de droguri, obisnuia sa tot aiba vise cu un sfant care il tot intreba daca vrea sa fie salvat. Tanarul raspundea mereu ca vrea sa fie eliberat de patima drogurilor care l-au adus in ruina. Sfantul i-a spus atunci: <> . Tanarul baiat a venit la noi si ne-a spus tot ce i s-a intamplat, iar noi l-am adus la biserica Manastirii. Cand a vazut icoana Sfantului Augustin a strigat: <> si a cazut in genunchi ca sa il cinsteasca. Miracolul s-a infaptuit. Pana in ziua de azi, tanarul baiat, precum ne-a povestit, a scapat de uzul oricarui drog si chiar si de tentatia de a se droga. (Nu i-am inclus numele datorita asocierii sale cu drogurile.)

  2. Doamna Vissaria Dagla din Lefkada a trecut printr-o incercare grea cu fiul sau, Panagioti, care locuia in America. In ziua Craciunului din 1994 fiul sau care era casatorit si avea 3 copii, si-a abandonat familia si casa fara niciun motiv sau cauza. Mama sa, odata ce a auzit aceasta si neputand face nimic, a cazut in genunchi si i-a invocat pe Sfantul Augustin si pe Sfanta Monica, mama Sfantului Augustin, sa mijloceasca pentru fiul ei. S-a facut ca in 2 luni minunea s-a petrecut, rugaciunile ei au fost ascultate, si Panagiotis s-a intors acasa si s-a cait pentru greseala/pacatul facuta/facut. Sfantul Augustin a mijlocit pentru el la fel cum face pentru alti mii de tineri.

  3. Domnisoara Aspasia Volga, din Trapezaki – Distrato Arta, ne-a scris urmatoarele:
  <>

  4. Doamna Kelaidi-Kastrinaki Aggeliki, directorul personalului din Megaron Maximou din timpu guvernului lui Mitsotakis, ne viziteaza foarte des Manastirea deoarece are o mare cinstire la/fata de Sfantul Serafim de Sarov. Fara sa isi dea seama insa, ea se inchina mereu in fata icoanei Sfantului Serafim de Sarov, insa uita mereu de cea a Sfantului Augustin.
  Cu toate acestea, dumneaei ne-a scris spunandu-ne urmatorul lucru pe care l-a vazut intr-un vis noaptea:
  <>
  Acum, de fiecare data cand ne viziteaza Manastirea, doamna Keliadi ii cinsteste pe ambii sfinti imediat ce intra.”

  Pentru rugaciunile Sfantului tau rob, Augustin, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

  Sursa acestor intamplari este urmatorul articol din limba engleza: https://www.johnsanidopoulos.com/2010/06/orthodox-miracles-of-blessed-augustine.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)