Conferința teologică „Ortodoxia în contextul marii resetări”, Urziceni, 12 iulie 2022

Pe 12 iulie 2022 a avut loc la Urziceni o conferinta despre rolul si locul Ortodoxiei in contextul marii resetari.
Lucrarile s-au desfasurat intr-o atmosfera frateasca, chiar daca nu a lipsit dezbaterea de idei, dupa cum puteti vedea in text.
Dezbaterea a existat si pe durata realizarii referatelor, degajandu-se doua moduri de a intelege felul in care trebuie citite si aplicate la realitatea actuala unele scrieri ale Sfantului Paisie Aghioritul, mai ales pe teme ca intelegerea sensului lepadarii despre care vorbeste sfantul cu privire la cei ce iau acte biometrice, legatura precisa dintre vaccinare si lepadare si cronologia evenimentelor din vremea lui antihrist.
Parintele Claudiu a expus textele din scrierile sfantului Paisie si un punct de vedere al sfintiei sale despre ele, iar parintele Ioan Ungureanu, parintele Cosmin Tripon si eu am sustinut ideea de a aprofunda sensurile scrierilor sfantului, a le interpreta intr-un context al consensului patristic pe aceste teme, a intelege daca ele se refera la ce traim acum sau la realitati care vor veni si de a astepta, cu rabdare, rugaciune si dragoste frateasca, ca Dumnezeu sa ne indrume la timpul potrivit cu privire la fiecare dintre aceste evenimente.
Dezbaterea de idei e fireasca si folositoare, cand e in duhul ortodox al fratietatii si dorintei de a descoperi neaparat adevarul de credinta al Bisericii noastre, cum a fost cazul aici.
Lucrările conferinței s-au bucurat de un mesaj de salut din partea părintelui Theodoros Zisis și de un salut din partea părinților mărturisitori împotriva ecumenismului din Republica Moldova.
Cele cinci referate care au tratat aspecte ale rolului și locului Ortodoxiei în contextul mondial actual au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe teme legate de cele expuse în referate.

 

 

Salutari Par Theodor Zisis

Ref MSC

Referat RCP

Referat Valentin Bucur

Referat Parinte Claudiu

Referat Parinte Ioan

 


O scară spre cer, Conferința teologică „Ortodoxia în contextul marii resetări”, Urziceni, 2022


„Fiţi sfinţi, pentru că Eu sfânt sunt, zice Domnul” cf. I Petru 1:16.


În cinstea Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, a cărui zi de prăznuire -12 iulie, a fost sărbătorită cu evlavie și dragoste la Paraclisul cu Hramul Sfântului Paisie Athonitul din Urziceni, s-a organizat sub patronajul Sfinției Sale, Părintele Claudiu, o Conferință teologică, care s-a bucurat de o largă participare a numeroși Părinți din clerul de mir și cel monahal, monahi, monahii, mireni.


Tema Conferinței, deosebit de importantă și actuală, „Ortodoxia în contextul marii resetări”, a solicitat interesul invitaților, care s-au înscris în număr mare la sesiunea de întrebări-răspunsuri, care a urmat după prezentarea referatelor. În deschiderea lucrărilor s-a citit Salutul adresat Conferinței de către Părintele Profesor Theodoros Zisis și de către Frații ortodocși din Republica Moldova.


Am remarcat prezența Cinstiților Părinți Ieromonahi Grigorie Sanda, Paisie, Petru și mulți, mulți alții, însoțiți de o parte din obstile lor monahale, Părintele Ioan Ungureanu din Schit Orășeni, a dl. teolog Mihai Silviu Chirilă și a mirenilor veniți din toate colțurile țarii : București, Urziceni, Ivești, Ploiești, Constanța, Brașov, Vâlcea, Moldova.


Au fost prezentate referate deosebit de interesante, conectate la lupta asiduă dusă de toți cei care au ales calea strâmtă și anevoioasă a îngrădirii de panerezia ecumenistă, pe care vă invit să le urmăriți pe portalul Mărturisirea Ortodoxă.


Referatele prezentate de Sfinția Sa, Părintele Claudiu din Urziceni: „Sfântul Cuvios Paisie – luminatorul Prooroc al vremurilor din urmă”, de domnul teolog Mihai Silviu Chirilă, „Transumanism și antihrist”, de Părintele Ioan Ungureanu, „Ne putem sfinți și azi!”, de domnul Radu Cornel Paul, „Mărturisirea Ortodoxă în agora elitelor globaliste” și de domnul Valentin Bucur, „Biserica Ortodoxă în cadrul Marii Resetări”, au punctat într-o manieră teologică, tulburările și ispitele veacului din urmă, elaborate în hrubele întunericului de zidarii sionisto-marxiști tranhumaniști, cu scopul transformării corpurilor biologice și a mentalului umanitații, cu alte cuvinte crearea omului nou adaptat Noii Ordini Mondiale.


Referatul amplu prezentat de Sfinția Sa, Părintele Claudiu, presărat cu numeroase citate din viața, opera și minunile făcute de Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, poziția sa anti-ecumenistă și împotriva NOM , ne-a mângâiat sufletele, ne-a îmbogățit mintea și ne-a însuflețit curajul de a continua cu mai multă implicare și devotament lupta antiecumenistă, de a înfrunta cu tărie ispitele.


Ne-a insuflat după exemplul Sfântului Paisie, răbdarea de a îndura suferințele, bolile, durerile, tristețile vremelnice presărate de cel rău în calea noastră, ne-a dăruit forța de a înmulți rugăciunea și privegherea, având mereu în minte dragostea jertfelnică pentru Hristos și aproapele a Sfântului Cuvios Paisie, „ luminătorul Prooroc al vremurilor din urmă”.


„Sfântul Paisie Aghioritul a pus în aplicare în viaţa sa, ceea ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur, rezumând învăţătura Agiografică și Patristică: că o viaţă curată nu are nici un folos când dogmele sunt corupte de erezii: „nici un folos nu aduce viaţa, dacă dogmele sunt corupte”. Cu dureroase lupte ascetice și respectarea poruncilor lui Dumnezeu, Sfântul (Paisie) s-a purificat și s-a sfinţit prin sinergia Harului Divin. În același timp s-a arătat ca un luptător și mărturisitor al Credinţei Ortodoxe, prototip și model pentru viaţa tuturor ortodocșilor. Şi numai existenţa și prezenţa sa în secolul XX arată cum trebuie să fie adevăratul om al lui Hristos, în contrast cu transhumanoidul abuzat al„ Noii Epoci” a lui antihrist. Toate cele ale lui Hristos sunt noi și neîmbătrânite. Ale antihristului, îmbătrânite și periculoase.” (Părintele Profesor Theodoros Zisis, Salutări Conferinţei teologice 12 iulie 2022 Urziceni România).


Binecuvântarea și mijlocirile Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul în faţa Tronului Împăratului Hristos să ne însoţească în fiecare clipă a vieţii noastre rânduită de Marele Arhiereu, pe acest pământ rătăcitor, pe drumul mântuirii către Patria Cerească! Amin


Gabriela Naghi


image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)