A fost ales noul Întâistătător al Schismaticilor din Ucraina, Epifanie

 

1544888687 5707

Sinodul unionist din Biserica Sfânta Sofia din Kiev a ales pe Întâistătătorul așa zisei noi Biserici a Ucrainei, Mitropolitul Kievului și a întregii Ucraine, domnul Epifanie.

Patriarhul Ecumenic l-a felicitat și urmează sa-i înmâneze Tomosul Autocefaliei la Constantinopol.

Toate gruparile schismatice intră în comuniune cu Constantinopolul? Cine a fost prezent la așa zisul sinod? Mișcarea Constantinopolului este inteligentă, nu l-au pus pe Filaret. A aparut din pălărie un al treilea, truc vechi …. Dar alegătorii erau schismatici, alesul tot schismatic….

Întrebarea mea este dacă nu cumva Patriarhia Rusă nu este cumva implicată în distrugerea Bisericii Ortodoxe Canonice a Ucrainei prin sabotare discretă? Patriarhia Rusă parcă face pe proasta… dă telefoane pe la Șefii de State Europeni și papei în loc să apeleze la frații ortodocși.

Soluția simplă nu putea fi decât constituirea unei întalniri interortodoxe cu Bisericile Locale care susțin Biserica canonică a Ucrainei și care ar trebui să se lepede de plaga ecumenismului și să acționeze unitar.

În schimb observăm o mimare a unui protest firav al Moscovei în fața unui purice- Patriarhia de Constantinopol. Se pare că elefantul este condus de șoricel.  Acțiunile Moscovei- defapt un razboi al hârtiei – pare a fi o cacialma.  Oare mă înșel? Dacă nu mă înșel atunci să fie oare orbiți cu toții? Erezia ecumenistă te face în halul acesta imun la adevăr?

sursa articolului: ortodoxiacatholica.wordpress.com

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “A fost ales noul Întâistătător al Schismaticilor din Ucraina, Epifanie

 1. Am aflat cu adanca ingrijorare si mahnire stirea ca fulgerul,conform careia „Sinodul Unificării”,considerat pe buna dreptate o adunare ne-canonica, a ales pe dl.Epifanie , rector si profesor al Academiei Teologice din Kiev,drept „mitropolit al Kievului a intregii Ucraine”.
  Nu putem striga cu bucurie”Axios”,si ne intrebam daca ingerinta Presedintelui Poroshenko(o decizie politica totalmente din partea unei persoane atee),nu va fi un exemplu daunator pentru celelalte Patriarhii Ortodoxe care vor recunoaste si vor pomeni pe viitor pe primatul ucrainian.
  Este posibil ca in Noua Ordine Mondiala de sorginte masonico-sionista,Presedintii statelor majoritar ortodoxe(fie ei evrei atei,sau apartinand altor denominatiuni crestine) ,vor sta la masa cu Întaistatatorii Bisericilor Ortodoxe,luand decizii in cadrul unor „sinoade”locale?

  Multe si neoneste jocuri de culise,si muuuuulti bani aruncati pe masa intereselor politice ale Ucrainei ,aflata in permanent razboi cu Moscava.
  Data de 6 ianuarie 2019(aleasa nu intamplator),când va fi acordat solemn tomosul de autocefalie,va ramane data inceperii scindarii ortodoxiei din intreaga lume.
  Sceptrul Patriarhului Bartolomeu a lovit ca un buzdugan,maretele porti ale Kremlinului.
  Convocarea unui sinod panortodox de catre Patriarhia Moscovei,se pare ca va ramane deocamdata un frumos vis de iarna.
  Spunea cu intelepciune profetica ,Fericitul Cuvios si Martir Daniil,(Sandu Tudor)adormit intru marturisire, cu moarte muceniceasca, in temnita Aiudului, la 17 nov. 1962, cel care considera drept leac al durerii pentru vremurile de acum,ca „singura condiție de a reveni la Hristos este eroismul strabun al supremei renuntari” :

  “*Nemulțumirea diavolească, nemulțumirea metafizică a celui ce veșnic se svârcolește în gol e trăsătura de temelie a vremurilor noastre de acum. Oricare din noi simte un rău, o neliniște sub apăsarea unui bolovan de zădărnicie.

  „Credinţa noastră e să înfăptuim “Ţara slobodă şi duhovniceasc㔓. Credinţa aceasta, a noastră, e chezăşia viitorului, în ciuda politicianismului care ne sfâşie. Slujirea patriei cere răbdare, jertfă şi îndrăzneală spirituală.

  Spunem tare că numai învăţând şi râvnind “”zelul apostolilor, jertfa mucenicilor şi simplitatea călugărilor”“, vom birui.

  Poate să zică cineva nu?”.

  Slava lui Dumnezeu,pentru toate!

  *sursa: – Rugul Aprins de la Mânăstirea Antim la Aiud

 2. Interesant începe sa fie abia când pe biroul Patriarhiei Române va ajunge cererea de recunoaștere a organismului schismatic creat din nimic la Kiev. Va recunoaște BOR această structură?
  Într-un articol vechi publicat și în Rusia spuneam că sper sa ne păzească Dumnezeu sa vedem ca BORu preferă să sacrifice o parte a trupului său eclesial decât să se lepede de erezia ecumenistă. Mă tem că la asta asistăm acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)