Întreabă un preot ortodox

Aveți cumva o întrebare care vă frământă? Aveți ocazia să o puneți unui preot ortodox.

 

Adăugați întrebarea

 
 
 
 
 
Întrebarea dvs. va apărea pe site după ce va fi revizuită.
3 întrebări.
analia / 11 mai 2019:
am păcătuit cu un bărbat căsătorit este curvie sau preacurvie? se iartă și cum acest păcat? ma frământă tare acest lucru și îmi pare nespus de rau
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
Este preacurvie si se iarta prin spovedanie si canonul de pocainta pe care il da duhovnicul. Si mai ales prin nemairepetarea pacatului.
Diana Nit Tiberia / 1 mai 2019:
"Dezlegare" Buna ziua, Mă numesc Nit Diana, am 29 de ani, sunt de religie ortodoxa, dar nu am impartasit aceasta cale in realitate decât în anii copilăriei. Încerc să am o conduită etica fata de semeni, un regim lacto-vegetarian, un stil de viață ecologic. In ultimii 4 ani am observat fenomene neplacute, profund negative și absurde în viața mea, a căror sens logic nu l-am gasit. Aceste fapte m-au determinat sa cred că sunt "vrăjită/legata/rasucita/rasturnata" de anumite persoane, nu neapărat cu rea intenție. Apelez la d-voastră pentru a găsi o cale a înlătura aceste fenomene, persoane nedorite din viața mea, într-un mod pașnic. Vă reamintesc, nu sunt familiară cu practicile, obiceiurile ortodoxe. Vă mulțumesc.
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
A fi ortodox nu inseamna a avea regim lacto-vegetarian, conduita etica si stil ecologic de viata, inseamna mult mai mult, inseamna a crede in Adevarul de credinta Hristos si a-ti conforma viata cu Evangheliile Sale., adica a-I permite lui Hristosa sa traiasca prin tine si sa te sfinteasca incetul cu incetul, sa te curete de patimi prin harul Sau. A fi ortodox inseamna a duce o viata spirituala foarte echilibrata, a avea un duhovnic bun, care sa iti cunoasca sufletul si sa ti-l vindece ca un medic sufletesc. Asta va recomand si fratiei voastre. Cautati un duhovnic bun, care sa va inteleaga problemele si sa va ajute. Luati seama cand il cautati la lupta care se duce acum pentru marturisirea dreptei credinte impotriva ereziei, pentru ca nu cumva acel duhovnic sa fie adeptul ereziei ecumeniste si sa va faca mai mult rau. Cautati un duhovnic care lupta deschis contra ereziei. Nota: acest raspuns va este dat de Mihai-Silviu Chirila. Il voi ruga pe Parintele Matei sa va caute si sa va dea si raspunsul sfintiei sale. Hristos a inviat!
Preot Matei Vulcănescu / 30 noiembrie 2018:
Se mântuiesc numai creștinii ortodocși?