Întreabă un preot ortodox

Aveți cumva o întrebare care vă frământă? Aveți ocazia să o puneți unui preot ortodox.

 

Adăugați întrebarea

 
 
 
 
 
Întrebarea dvs. va apărea pe site după ce va fi revizuită.
8 întrebări.
Edward / 16 iulie 2019:
Buna ziua, am înca gînd sa m’a botez la biserica pentru ca nu sunt botezat fiiind sectant . Am 21 de ani . Preotul mia spus ca o sa ma boteze prin turnare . Este valabil acest botez? Pe unde am citit se spune ca nu este valabil si ca trebuie 3 afundari. Multumesc
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
Mergeti la parintele Ioan Ungureanu, la Oraseni, la parintele Claudiu la Bucuresti sau Galati, la parintele Cosmin Tripon si va vor boteza corect, prin intreita scufundare, cum se cuvine. Aveti dreptate, botezul corect trebuie sa fie prin intreita scufundare, nu prin turnare.
Tina / 9 iulie 2019:
Sunt intr-o puternică depresie si îndepărtare de Dumnezeu . Am avut credința , ma rugam mult . După ani de zile de încercări esuate de a avea un copil , am cazut in depresie. De cate ori ma rog cu tot sufletul Maicii Domnului , cea in care am sau aveam cea mai mare încredere , de atatea ori lucrurile care se întâmplă sunt tot mai rele ca si cum nu ma aude sau ma pedepsește pentru faptul că ma rog. M-am spovedit , m-am împărtășit, am facut tot ce am stiut si tot ce ma putut . Dar nu mai pot . Simt tot timpul ca Dzeu ma lovește tot si tot mai tare. Nu mai am speranța si mi-e frică să mă mai rog . Rugăciunea mi-a adus atat de multa durere. E un ultim strigăt de ajutor pentru ca nu mai stiu ce sa fac!
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
Nu ii lasati pe diavoli sa isi bata joc de dumneavoastra. Nu exista ca rugaciunea sa aduca suferinta cuiva, doar demonii dau aceasta senzatie, pentru a va descuraja sa nu va mai rugati. Diavolii va fac necazuri dupa ce va rugati, pentru a face o legatura cauzala falsa cu Dumnezeu si sa credeti ca El si Maica Domnului va pedepsesc. Nu va pedepsesc ei, ci va batjocoreste demonul ca sa va determine sa nu mai continuati rugaciunea. Aveti rabdare si smerenie, nu Il obligati pe Dumnezeu sa faca ce doriti dumneavoastra. Daca nu va da copii inseamna ca are planul Sau cu dumneaovastra. Ganditi-va la femeile din Scriptura, care s-au rugat toata viata si au dobandit prunci la batranete pentru ca nu au cazut niciodata in depresie, ci au pastrat mereu credinta tare si nadejdea in Dumnezeu nestinsa. Faceti la fel. Daca va stiti ca ati pacatuit prin avort sau alte forme de depravare, spovediti-va rapid fara frica astfel de pacate si luati canonul necesar pentru ele. Poate fi un motiv al situatiei dumneavoastra. Rugati-va in continuare, nu va pierdeti increderea in Maica Domnului, nu lasati gandul dracesc ca va pedepseste Dumnezeu pentru ca va rugati si aveti incredere ca Dumnezeu face ceea ce este mai bine pentru dumneavoastra. Iertati intarzierea raspunsului, abia acum l-am vazut. Sper sa va fie de folos
Constantin / 27 iunie 2019:
De ce trebuie sa facem ascultare de cate un personaj cum ar fi patriarhul ecumenic Lucas Hrisoverghis care schimba randuiala posturilor de peste an la Sinodul local din Constantinopol in 1166. Pana atunci crestinii nu stiau sa posteasca? Crestinii din Ierusalim tineau post 8 zile inainte de Adormirea Maicii Domnului, cei din Antiohia 4 iar altii doar o zi, de Schimbarea la Fata. Gresesc cu ceva daca vreau sa incep postul Adormirii Maicii Domnului pe data de 5 august cu o zi inainte de Schimbarea la Fata si nu pe 1 august cum a hotarat patriarhul Luca Hrisoverghis ? Hotarari importante de genul acesta, durata posturilor, calendarul...nu ar trebui luate de sinoade panortodoxe?
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
Tineti postul asa cum a hotarat Biserica si nu va faceti randuieli personale. Daca Biserica a acceptat de secole aceasta randuiala, acceptati-o si dumneavoastra si urmati-o asa cum o tine Biserica, pentru a nu cadea in vreo ratacire.
Iosif / 23 iunie 2019:
Doamne ajuta,vad lupta împotriva biometriei,stiu si am luat act de acest lucru,dar mentionez ca eu știind de această luptă totusi mi-am facut pașaport biometrice la îndemnul unui prieten ca sa plec in UK,daca am acest act inseamna ca nu ma mântuiesc,sau ma pot delimita prin al arunca,care sunt implicațiile ca e doar o ștampilă cu amprenta de la degete. Multumesc.
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
Va puteti mantui daca il aveti, dar va poate ingradi libertatea, pentru ca veti fi mereu intr-un sistem care poate abuza cand vrea de libertatea dumneavoastra. Refuzul acestor acte este refuzul de a intra intr-un sistem dictatorial mondial si anticrestin, este un exercitiu foarte folositor daca vom prinde epoca in care sa ne ceara antihrist sa ne insemnam cu semnul sau. Daca puteti sa scapati de el, scapati.
valentina / 17 iunie 2019:
Sotul e betiv, bolnav psihic, copii nu am cu el.Eu pot avea copii.Pot sa ma despart de el?
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
De ce doriti sa va despartiti de el? Nu e mai bine sa il ajutati sa se indrepteze si sa va mantuiti astfel impreuna?
analia / 11 mai 2019:
am păcătuit cu un bărbat căsătorit este curvie sau preacurvie? se iartă și cum acest păcat? ma frământă tare acest lucru și îmi pare nespus de rau
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
Este preacurvie si se iarta prin spovedanie si canonul de pocainta pe care il da duhovnicul. Si mai ales prin nemairepetarea pacatului.
Diana Nit Tiberia / 1 mai 2019:
"Dezlegare" Buna ziua, Mă numesc Nit Diana, am 29 de ani, sunt de religie ortodoxa, dar nu am impartasit aceasta cale in realitate decât în anii copilăriei. Încerc să am o conduită etica fata de semeni, un regim lacto-vegetarian, un stil de viață ecologic. In ultimii 4 ani am observat fenomene neplacute, profund negative și absurde în viața mea, a căror sens logic nu l-am gasit. Aceste fapte m-au determinat sa cred că sunt "vrăjită/legata/rasucita/rasturnata" de anumite persoane, nu neapărat cu rea intenție. Apelez la d-voastră pentru a găsi o cale a înlătura aceste fenomene, persoane nedorite din viața mea, într-un mod pașnic. Vă reamintesc, nu sunt familiară cu practicile, obiceiurile ortodoxe. Vă mulțumesc.
Răspuns / Mihai-Silviu Chirilă
A fi ortodox nu inseamna a avea regim lacto-vegetarian, conduita etica si stil ecologic de viata, inseamna mult mai mult, inseamna a crede in Adevarul de credinta Hristos si a-ti conforma viata cu Evangheliile Sale., adica a-I permite lui Hristosa sa traiasca prin tine si sa te sfinteasca incetul cu incetul, sa te curete de patimi prin harul Sau. A fi ortodox inseamna a duce o viata spirituala foarte echilibrata, a avea un duhovnic bun, care sa iti cunoasca sufletul si sa ti-l vindece ca un medic sufletesc. Asta va recomand si fratiei voastre. Cautati un duhovnic bun, care sa va inteleaga problemele si sa va ajute. Luati seama cand il cautati la lupta care se duce acum pentru marturisirea dreptei credinte impotriva ereziei, pentru ca nu cumva acel duhovnic sa fie adeptul ereziei ecumeniste si sa va faca mai mult rau. Cautati un duhovnic care lupta deschis contra ereziei. Nota: acest raspuns va este dat de Mihai-Silviu Chirila. Il voi ruga pe Parintele Matei sa va caute si sa va dea si raspunsul sfintiei sale. Hristos a inviat!
Preot Matei Vulcănescu / 30 noiembrie 2018:
Se mântuiesc numai creștinii ortodocși?