Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, conform presei, un set de reguli ce trebuie respectate după data de 15 mai 2020, când se preconizează redeschiderea bisericilor.
UNELE DINTRE ACESTE RECOMANDĂRI SUNT INACCEPTABILE, PENTRU CĂ ATACĂ ELEMENTE ESENȚIALE ALE CULTULUI ORTODOX: SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE ȘI CINSTIREA SFINTELOR ICOANE, prin faptul că interzic sărutarea Sfintelor Icoane și obligă la împărtășirea cu pahare și lingurițe de unică folosință.
Mai mult decât atât, INSP CREEAZĂ REGULI LITURGICE, LUCRU NEMAIAUZIT PÂNĂ ACUM. Una dintre acestea este înclinarea sau închinarea în locul sărutării icoanelor.
Aceste reguli par a fi recomandări, însă la începutul lor se face precizarea că de respectarea lor depinde dreptul de a intra sau nu în biserici.
În aceste condiții, consider că INSP are obligația să ne demonstreze pe ce bază științifică a ajuns la concluzia că Sfânta Împărtășanie ar fi sursă de contaminare cu COVID-19.
Fac publică o scrisoare pe care am adresat-o instituției respective în urmă cu o săptămână, prin care solicit să știu metodologia științifică folosită pentru a se ajunge la concluzia că Împărtășania este contagioasă, în condițiile în care avem exemple recente de împărtășiri de ierarhi și preoți care nu s-au contaminat, lucru atestat de autoritățile sanitare, și studii din lumea academică occidentală care arată că nu există niciun caz de împărtășanie care să fi contaminat vreodată pe cineva.
Realitatea euharistică este cu totul deosebită de orice altceva din această lume, motiv pentru care nu poate fi analizată prin comparație cu situații similare, deoarece nu are o situație similară. Mai precis, în Potir se află prezent Însuși Hristos Dumnezeu, lucru de care cei de la INSP nu pot face abstracție atunci când fac probabil confuzia între Sfântul Potir și un pocal oarecare, între Sfântul Trup și Sânge și vin și pâine oarecare.
Copiază și plasează acest URL în site-ul tău WordPress pentru a-l îngloba
Copiază și plasează acest cod în site-ul tău pentru a-l îngloba